Mancaruri: Biscuiti mic dejun, mayya
Maxim 6049 kb
- 12 Jan 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Biscuiti mic dejun
- Discuţie reteta Biscuiti mic dejun, mayya
- desert, biscuiti, biscuite
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Biscuiti mic dejun, mayya", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 20%Calorii 391.3kcal
- 35%Grăsimi 21.7g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 85.8mg
- 7%Sodiu 157.5mg
- 14%Carbohidraţi 33.3g
- 36%Fibre 10.2g
- 15%Zaharuri 7.7g
- 19%Proteine 17g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
20%
35%
14%
19%
CZE% Biscuiti mic dejun, mayya pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Biscuiti mic dejun, mayya pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Biscuiti mic dejun, mayya pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 100 g unt 80% grasimi;
- 2 oua gaina;
- indulcitor dupa gust
- 250 g premix patiserie slabeste mancand;
- 100 g prune uscate;
- 0.5 lingurita bicarbonat sodiu;
- 1 praf de sare si esente dupa gust.
Mod de preparare
Se amestecă premixul cu bicarbonatul de sodiu şi cu prunele tăiate bucăţele.
Se bate untul spumă cu indulcitorul pudra(eu nu am avut am pus lichid cam 2 ligurite)până capătă o consistenţă cremoasă.
Se adaugă ouăle, esenţa de vanilie, un praf de sare şi se bate în continuare.Se adaugă peste unt premixul şi se frământă cu mâna un aluat.
Se face un rulou (în folie alimentară) de diametru 5 cm şi se lasă la frigider 1 oră.
Încălziţi cuptorl la 175 grade Celsius.Tăiaţi din rulou felii, le daţi rapid formă rotundă cu mâna, îi puneţi în tavă pe hârtie de copt.
Lăsaţi 10-15 minute la frugider fiecare tavă (în timp ce se coace o tavă, o nouă tavă pregătită cu biscuiţi asteaptă în frigider).
Coaceţi 15-17 minute, până capătă o culoare foarte uşor rumenită (nu îi ardeţi prea tare!).Sunt mai buni în 1-2 zile, se frăgezesc mai mult.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!