Mancaruri: Chec cu mere, by Sunshine
Maxim 6049 kb
- 22 Aug 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Chec cu mere, by Sunshine
- Discuţie reteta Chec cu mere, by Sunshine
- mere, chec
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Chec cu mere, by Sunshine", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 248.6kcal
- 11%Grăsimi 6.6g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 17%Carbohidraţi 40.3g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 9%Proteine 8g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
11%
17%
9%
CZE% Chec cu mere, by Sunshine pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Chec cu mere, by Sunshine pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Chec cu mere, by Sunshine pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 2 mere rase 190 gr
- scortisoara 3 gr
- indulcitor (dupa gust)
- apa 5 linguri
- 109 gr zahar brun ( pudra)
- 5 oua
- 1 cana faina integrala 125 gr
- 14 ml ulei masline
- 10 ml esenta rom
- praf de copt 9 gr
- otet 5 ml
- cacao 9 gr
Mod de preparare
Intr-un ibric se pune zaharul pudra cu 5 linguri de apa si se lasa la fiert la foc mic pana se topeste zaharul complet si apoi lasam la racit. Int-o tigaie punem cele 2 mere rase la calit impreuna cu scortisoara si un un pic de indulcitor, dupa gust. Intre timp batem spuma albusurile. Punem zaharul peste albusuri, esenta, cate un galbenus pe rand ( batem la mixer), apoi faina in ploaia si praful de copt stins intr-o lingurita de otet. Din aceasta compozitie pastram 5 linguri ( pe care le amestecam cu 2 linguri de cacao).
In 2 tavi de chec, punem intai un strat subtire de compozitie, apoi jumate din merele calite, si iar compozitie. La final se pune cacaoa si se invarte un pic lingura sa capete forma.
Se da la cuptorul incins 40 min, pana trece testul scobitorii.
NOTA: eu am facut sa manance si iubi, dar recomand doar jumatate de zahar , 50 gr este de ajuns.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!