Mancaruri: Cozonac cu nuca
Maxim 6049 kb
- 22 Jan 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Cozonac cu nuca
- Discuţie reteta Cozonac cu nuca
- cozonac, nuca
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Cozonac cu nuca", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 15%Calorii 296.2kcal
- 14%Grăsimi 8.4g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 19%Carbohidraţi 45.5g
- 8%Fibre 2.2g
- 22%Zaharuri 10.9g
- 9%Proteine 8.3g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
15%
14%
19%
9%
CZE% Cozonac cu nuca pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Cozonac cu nuca pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Cozonac cu nuca pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Aluat:
- 500g faina
- 4 galbenusuri
- 1 albus
- 100g zahar
- 1 esenta vanilie
- esenta rom cateva picaturi
- 1/2 esenta lamaie
- 1 zahar vanilat
- 150g iaurt
- 50g unt topit
- 25g drojdie
- un praf de sare
Umplutura:
- 50g nuca
- 3 albusuri
- 25g zahar
- 25g cacao
- esenta rom cateva picaturi
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu 1 lingurita zahar si cu puţină apă caldă, se lasa amestecul la crescut, pe urma se adauga la faina.
Galbenusurile si albusul se bat cu zaharul pana se topeste.
Se amesteca toate ingredientele, se framanta pana se obtine un aluat elastic (daca e prea tare se mai poate adauga putin iaurt).
Untul topit se adauga la urma.
Se lasa la crescut 1 ora, se intinde aluatul se adauga umplutura, se ruleaza.
Se pune intr-o tava, unsa cu putin unt sau cu hartie de copt.
Se mai lasa la crescut 30 min, se unge cu un galbenus.
Se baga la cuptor preincalzit, 45-60 min, la foc potrivit.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!