Mancaruri: Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata
Maxim 6049 kb
- 02 Jan 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Paine de casa
- Discuţie reteta Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata
- paine, faina
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 13%Calorii 261kcal
- 7%Grăsimi 4.3g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 3%Sodiu 64.6mg
- 21%Carbohidraţi 50.1g
- 29%Fibre 8.1g
- -%Zaharuri -g
- 11%Proteine 9.3g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
13%
7%
21%
11%
CZE% Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Paine de casa 'Slabuta', din faina macerata pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- faina de grau, integrala, 745g
- ulei de masline, 33ml
- lapte batut integral, 60ml
- sare de/pentru masa, 1.8g
- apa plata, 415ml
- drojdie, proaspata, 25 gr
- zahar natural, din trestie de zahar, 30g
Mod de preparare
Intr-un vas se pun: faina (410 gr), zaharul, laptele batut, apa calda (incalzita, ~50C) si uleiul de masline. Se mixeaza cu ajutorul unui mixer/blender sau in masina de facut paine.
Deasupra amestecului obtinut se presara restul de faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune drojdia maruntita, drojdia nu trebuie sa intre in contact cu masa umeda.
Se lasa acoperit cu un prosop curat intr-un loc cald.
Dupa ~2-3 ore, toata compozitia se mixeaza/framanta din nou. Se lasa din nou acoperit pentru inca 5 ore.
Apoi, se adauga sarea si se framanta din nou painea.
Forma de paine se unge cu putin ulei ca sa nu se lipeasca.
Se preincalzeste cuptorul la 275-300C si pe langa cuptor se lasa forma cu paine ca sa mai creasca putin.
Cand cuptorul a ajuns la temperatura dorita, se pune forma cu paine.
Optional: deasupra am presarat putin marar uscat. Se pot pune seminte de in, seminte de floarea soarelui, susan, etc
Cand coaja a devenit rumena, se da focul mic si se lasa pana este gata. Se verifica din cand in cand daca miezul este gata.
Din aceste ingrediente rezulta ~1150 gr de paine de casa
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!