Mancaruri: Spirale cu mere
Maxim 6049 kb
- 23 Oct 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Spirale cu mere
- Discuţie reteta Spirale cu mere
- desert, mere, mar, prajitura, prajituri, spirale
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Spirale cu mere", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 242kcal
- 8%Grăsimi 5g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 0%Sodiu 2.7mg
- 19%Carbohidraţi 45.4g
- 36%Fibre 10g
- 31%Zaharuri 15.4g
- 6%Proteine 5.2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
8%
19%
6%
CZE% Spirale cu mere pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Spirale cu mere pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Spirale cu mere pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
ALUAT:Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Mod de preparare
Aluatul se lasa la dospit.
Intre timp se prepara umplutura:Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Dupa ce aluatul a dospit,se intinde pe suprafata de lucru sub forma de dreptunghi.In mijlocul aluatului se pune umplutura,dupa care marginile se aduc spre centru(se inveleste umplutura).Din aluatul umplut se taie dreptunghiuri late de aproximativ 4-5 cm si li se imprima o forma de spirala (se invartesc).
Se dau cu ou si se pun la cuptor.Cand devin aurii sunt gata de scos de la cuptor.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!