Mancaruri: Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici
Maxim 6049 kb
- 13 Feb 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Tort mousse cu jeleu de fructe de padure
- Discuţie reteta Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici
- desert, fructe, prajitura, jeleu, tort, mousse
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 234.9kcal
- 25%Grăsimi 15.2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 8%Carbohidraţi 19.1g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 6%Proteine 5.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
25%
8%
6%
CZE% Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tort mousse cu jeleu de fructe de padure, Andrylici pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
BLAT
- 150g biscuiti
- 120 g piscoturi (puteti folosi numai biscuiti sau numai piscoturi daca doriti)
- 74g unt
- 50g ciocolata alba
MOUSSE
- 200g frisca lichida
- 250g mascarpone
- 20 g gelatina
- 200ml lapte
- esenta de vanilie
- 2 oua
- indulcitor dupa gust
JELEU
- 350-400g fructe de padure congelate
- indulcitor lichid
- 10g gelatina
Mod de preparare
BLATUL
Biscuitii se maruntesc bine si se amesteca cu untul si ciocolata topite (puneti untul impreuna cu ciocolata intr-o cana mare sau un castron si dati pt 30 de secunde la microunde. Scoateti si amestecati pana se omogenizeaza. Daca mai este nevoie mai introduceti 10 secunde). Daca este nevoie se adauga 1-2 linguri de lapte in compozitie pt omogenizare. Se preseaza biscuitii pe fundul unui vas cu pereti detasabili pana obtinem un blat compact. Se da la frigider.
MOUSSE
Batem frisca spuma si o bagam la frigider.
Amestecam ouale cu 100ml lapte, cu indulcitor si esenta de vanilie (batem bine). Preparam gelatina cu 100 ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam putin la racit.
Scoatem frisca si adaugam mascarpone, ouale cu lapte si gelatina. Omogenizam cu mixer-ul si turnam peste blatul de biscuiti. Dam la frigider pana se intareste.
JELEU
Punem fructele de padure intr-o cratita pe foc si adaugam indulcitor dupa gust. Aducem la fierbere si lasam pana cand isi lasa zeama. Zdrobim fructele cu furculita, mai lasam 2 minute pe foc si indepartam. Preparam 10g gelatina cu 50ml apa conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand s-a racit putin o adaugam compozitiei de fructe. Turnam peste mousse-ul intarit din frigider si lasam pana a doua zi. Dupa ce indepartati peretii puteti orna cu frisca si fructe de padure decongelate daca doriti.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!