Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV
Calorii

Mancaruri: Tort "Slabuta"

Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tort "Slabuta"", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.

Ştii codul de bare pentru acest produs? Clic pe imagine pentru a-l trimite.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Propune cod de bare
Cantitate   x   la 

Valori Nutritive

  • *CZE%Valori pentru 100 g
  • 10%Calorii 190.4kcal
  • 8%Grăsimi 5.2g
  • -%Grăsimi saturate -g
  • Grăsimi polinesaturate -g
  • Grăsimi mononesaturate -g
  •  Colesterol -mg
  • 0%Sodiu 11mg
  • 13%Carbohidraţi 31g
  • 14%Fibre 3.8g
  • 52%Zaharuri 26.1g
  • 7%Proteine 6.5g
  • -Vitamine
  • -Minerale
  • -Altele
  • * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Slabute.ro
Distribuţie calorii pe nutrienţi
Distribuţie calorii pe grăsimi, proteine şi carbohidraţi.
- Proteine
- Grăsimi
- Carbohidraţi

NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.

CZE - Cantitatea Zilnica Estimata

Calorii 190.4
10%
Grasimi 5.2g
8%
Glucide 31g
13%
Proteine 6.5g
7%

CZE% Tort "Slabuta" pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.

CZE% Tort "Slabuta" pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.

Calorii:
10%
Grasimi:
8%
Glucide:
13%
Proteine:
7%

CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tort "Slabuta" pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.

Ingrediente

 

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente crema:

Pentru decor:

  • zmeura proaspata - 600 gr
  • suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) - 315
  • frisca dietetica Diat 27% grasime - 50 gr

 

Mod de preparare

Mod de preparare blat:

  1. Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
  2. Praful de copt se amesteca cu faina.
  3. Untul se topeste la foc mic.
  4. Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
  5. Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
  6. La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
  7. Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
  8. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
  9. Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
  10. Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 "felii".

Mod de preparare crema:

  1. Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
  2. Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
  3. Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
  4. Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.

Crearea tortului:

  1. Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la "crearea" tortului. :)
  2. Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
  3. Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
  4. Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
  5. Se aseaza a doua "felie" de blat.
  6. Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
  7. Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
  8. Se aseaza ultima "felie" de blat - "capacul" cupolei.
  9. Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
  10. Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se "tapeteaza" cu aceste "faramituri" tot tortul.
  11. Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
  12. Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. :)

Păreri despre reţetă

Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: