Mancaruri: Tort "Slabuta"
Maxim 6049 kb
- 03 Sep 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Tort "Slabuta"
- Discuţie reteta Tort "Slabuta"
- tort
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tort "Slabuta"", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 10%Calorii 190.4kcal
- 8%Grăsimi 5.2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 0%Sodiu 11mg
- 13%Carbohidraţi 31g
- 14%Fibre 3.8g
- 52%Zaharuri 26.1g
- 7%Proteine 6.5g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
10%
8%
13%
7%
CZE% Tort "Slabuta" pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Tort "Slabuta" pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tort "Slabuta" pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Ingrediente pentru blat:
- oua proaspete - 600 gr (12 bucati)
- fructoza - 217 gr
- faina de grau, integrala - 1000 gr
- praf de copt, scazut in sodiu - 40 gr
- lapte degresat 0,1% grasime- 800 ml
- unt 65% grasime - 220 gr
Ingrediente crema:
- fructoza - 156g (12 linguri)
- pudra/praf de budinca cu aroma de capsuni - 160 gr
- lapte degresat 0,1% grasime - 2000 ml
Pentru decor:
- zmeura proaspata - 600 gr
- suc natural de zmeura (ramane de la zmeura in caserola) - 315
- frisca dietetica Diat 27% grasime - 50 gr
Mod de preparare
Mod de preparare blat:
- Galbenusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu fructoza, se bat la mixer.
- Praful de copt se amesteca cu faina.
- Untul se topeste la foc mic.
- Laptele se amesteca cu untul topit, cu galbenusurile batute.
- Treptat se adauga faina amesteca cu pragul de copt. Se amesteca bine.
- La final, se incorporeaza albusurile batute spuma, la mixer.
- Se mixeaza toata compozitia pentru blat.
- Se tapeteaza o forma cu hartie de copt, se toarna toata compozitia si se da la cuptor, preincalzit.
- Se verifica cu un cutit, daca blatul este copt.
- Cand este gata, se scoate din cuptor, se decupeaza un cerc perfect (marginile neregulate le vom folosi la decorare) si se imparte in 3 "felii".
Mod de preparare crema:
- Praful de budinca se amesteca cu fructoza si 16 linguri de lapte.
- Restul de lapte se pune pe foc si se aduce la fierbere.
- Cand incepe sa fiarba, se da focul mic, se adauga budinca si se amesteca continuu, cam 5 minute.
- Dupa, se lasa la racit, cam 30-45 minute. Verificai cu lingura daca crema este semi-inchegata.
Crearea tortului:
- Cand crema de budinca este mai inchegata, se poate trece la "crearea" tortului. :)
- Pe un platou de tort, se pune blatul cel mai lat.
- Pe el se intinde 1/3 crema de budinca.
- Deasupra se pun 300 gr zmeura si se niveleaza cu lingura.
- Se aseaza a doua "felie" de blat.
- Se unge cu o alta treime de crema de budinca. Se pun 300 gr de zmeura si iar se niveleaza bine.
- Aveti grija sa ajunga crema pana in marginea blatului, ca sa nu se usuce.
- Se aseaza ultima "felie" de blat - "capacul" cupolei.
- Se unge cu toata crema ramasa, se pune crema si in jurul tortului, asa incat sa nu se mai vada blaturile.
- Deasupra se presara marginile de blat faramitate. Se "tapeteaza" cu aceste "faramituri" tot tortul.
- Dupa, se toarna deasupra sucul de zmeura si se mai niveleaza cu lingura tortul, ca sa fie pefect rotund.
- Deasupra se pune frisca, eu am trasat niste linii, puteti fi mai creativi. :)
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!