Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Noţiuni de bază în utilizare

Îţi prezentăm câteva noţiuni de bază despre cum poţi beneficia uşor şi rapid de calculatorul nutriţional Slăbuţe.

1. Căută alimentul pe care vrei să-l adaugi în meniu

Folosind formularul de căutare din partea de sus a paginii, caută alimentul pe care vrei să-l adaugi în meniu.

Căutare alimente

2. Adaugă alimentul găsit în meniu

Găseşte în lista de rezultate alimentul pe care vrei să-l adaugi în meniu şi apasă pe link-ul Adaugă în meniu.

Adaugă alimentul găsit în meniu

După ce ai apăsat pe link-ul Adaugă în meniu, se va deschide fereastra de adăugare aliment.

Fereastra adăugare aliment în meniu

Scrie cantitatea, alege unitatea de măsură, alege masa pentru care vrei să adaugi alimentul respectiv şi apasă butonul Adaugă la meniu. În partea dreaptă, în meniul în lucru vei putea observa că alimentul respectiv a fost adăugat şi calculele valorilor nutriţionale au fost actualizate.

3. Adaugă activităţile tale fizice în meniu

Calculatorul nutriţional Slăbuţe nu calculează doar caloriile îngerate, ci şi caloriile consumate pe parcursul unei zile. Din pagina cu activităţi fizice poţi calcula şi adăuga la meniu consumul tău de calorii pe ziua respectivă. Poţi accesa această pagină aici.

O să găseşti multe activităţi fizice în pagina respectivă. Foloseşte filtrul de căutare ca să găseşti mai uşor activităţile fizice pe care le-ai făcut pe parcursul zilei. Apasă butonul Reset pentru a afişa din nou toate activităţile fizice.

Adaugă activităţile tale fizice în meniu

În coloana Minute, completează pentru fiecare activitate fizică numărul de minute. După ce ai completat numărul de minute pentru toate activităţile pe care le-ai efectuat în ziua respectivă, apasă butonul Adaugă la meniu. Dacă ai uitat vre-o activitate fizică, o poţi adăuga mai târziu.

În partea dreaptă, în meniul în lucru vei putea observa cum activităţile fizice au fost adăugate şi calculele au fost actualizate. De asemenea, în lista cu activităţi fizice, calculatorul nutriţional va adăuga automat şi metabolismul tău bazal.

4. Vezi calcule avansate şi salvează meniul

Pe măsură ce vei adăuga alimente şi activităţi fizice în meniu, în partea dreaptă a paginii, meniul tău în lucru va fi actualizat. După cum poţi vedea în imaginea de mai jos, meniul în lucru arată în felul urmator:

Salvează meniu

În meniul în lucru sunt prezente următoarele informaţii: data meniu, alimentele şi numărul de calorii îngerate pe mese, activităţile fizice şi numărul de calorii consumate, Estimarea Slăbuţe de slăbire sau îngrăşare şi butoanele Salvează meniu şi Calcule avansate.

Apasă butonul Salvează meniu pentru a salva în agendă meniul alcătuit.

Înainte de a salva meniul, poţi apăsa butonul Calcule avansate, care deschide pagina cu informaţii avansate despre meniul tău pe ziua respectivă (calorii, proteine, grăsimi, colesterol, carbohidraţi, fibre, sodiu, etc.).

Vezi calcule avansate

La sfârşitul tabelului cu alimentele consumate vei observa o linie Norma zilnică. În această linie, calculatorul nutriţional Slăbuţe, îţi va indica valorile nutriţionale recomandate pentru tine. Aceste informaţii sunt importante pentru o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

5. Felicitări!

Felicitări, ai creat şi ai jurnalizat primul tău meniu complet de alimentaţie.

Succes!


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: