Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Metabolism bazal

Metabolism bazal

Metabolism bazal (BMR), reprezintă cantitatea minimă de energie consumată (kcal/kJ) de corpul uman pentru a ne ţine în viaţă, când se află în stare de repaos complet, cu o activitate psihică normală, într-un mediu cu temperatură neutră şi cu inactivitate a sistemului digestiv.

Energia (caloriile) sunt arse şi folosite de corpul uman pentru a respira, a pompa sângele, a menţine temperatura corpului, a funcţiona organele interne cum ar fi ficatul, creierul, inima, etc. Corpul uman consumă în jur de 60%..70% din energia noastră, fie îngerată prin alimente sau din rezervele corpului.

Calcul metabolism bazal

Metabolismul bazal este factorul principal pentru a determina numărul de calorii necesare pentru a te menţine la o anumită greutate sau pentru a slăbi un anumit număr de kilograme. Acest metabolism bazal depinde de mai multi factori la rândul lui, printre care:

  • Sexul - bărbaţii au o masă musculară mai mare şi ard mai multe calorii decât femeile
  • Vârsta - cu vârsta metabolismul bazal scade cu 2% pe deceniu după vârsta de 20 ani
  • Greutatea - metabolismul bazal creşte odată cu greutatea
  • Dieta - foamea poate scădea metabolismul bazal şi arde mai puţine calorii
  • Temperatura externă - expunerea la frig, creşte metabolismul bazal
  • Glande - thyroxin este un factor important în creşterea metabolismului bazal. Cu cât mai mult thyroxin e produs, cu atât mai mult creşte metabolismul. Adrenalina de asemenea creşte metabolismul bazal.
  • Grăsimea corporală - persoanele cu un raport de grăsime mai mică, au un metabolism bazal mai mare.
  • Exerciţii - exerciţiile fizice nu doar influenţează greutatea corpului şi arderea de calorii, dar au şi influenţă asupra metabolismului bazal.

Calculul metabolismului bazal este automatizat în calculatorul nutriţional de pe Slăbuţe. În meniurile utilizatorilor înregistraţi (doar pentru ei poate fi calculat, deoarece se dispune de valorile necesare pentru a fi calculat) la secţiunea de activitâţi (când sunteţi logat în cont), poate fi găsit un rând cu Metabolismul bazal şi numărul corespunzător de calorii.

Influenţe asupra metabolismului bazal

Odată cu vârsta, metabolismul bazal (BMR) scade şi a fi slab şi în formă devine mult mai dificil. Este nevoie de un efort fizic mai mare şi de o alimentaţie corectă pentru a râmăne sănătos şi în formă.

Prin înfometare, de asemenea poate scădea matabolismul bazal şi acest lucru poate acţiona invers asupra greutăţii, poate chiar duce la adăugarea de kilograme. Metabolismul bazal poate crescut, dacă se fac activităţi fizice.

Pentru a discuta mai multe despre metabolismul bazal, intră pe forum şi discută în subiectul Metabolism bazal.

Ai nevoie de ajutor?

Dacă vrei să oferi sau să primeşti ajutor, sau doar să stai de vorbă cu slăbuţele, accesează legăturile de mai jos:


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: