Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Necesarul zilnic de calorii

Necesarul zilnic de calorii este o valoare importantă în evaluarea stilului de viaţă şi se referă la cantitatea zilnică de energie, masurată în calorii, necesară corpului uman pentru a funcţiona într-un anumit mod. Energia poate fi cumulată prin alimentaţie şi poate fi risipită prin efort fizic. Trebuie de menţionat că organismul uman, în stare de repaos complet, consumă o cantitate semnificativa de calorii, cunoscută sub denumirea de metabolism bazal.

De obicei există trei cazuri:

  • Menţinere
  • Slăbire
  • Îngrăşare

Necesar calorii menţinere

Necesarul zilnic de calorii pentru menţinerea la greutatea actuală, se refera la numărul zilnic de calorii necesare unei persoane, ca să se menţină la greutatea curentă. Acest lucru presupune ca numarul de calorii arse să fie echivalent numărului de calorii îngerate prin alimentaţie.

Necesar calorii slăbire

Necesarul zilnic de calorii pentru a slăbi, se refera la numărul zilnic de calorii necesare unei persoane pentru a scădea un anumit număr de kilograme (recomandat şi sănătos este 0.5 kg/săptămână). Acest lucru presupune ca numarul de calorii arse să fie mai mare decât numărului de calorii îngerate. În felul acesta, organismul va compensa acea lipsă, prin convertirea în energie a unei anumite cantitaţi de grăsime depusă, lucru care ar duce la reducerea ţesutului adipos şi implicit la scăderea în greutate.

Necesar calorii îngrăsare

Necesarul zilnic de calorii pentru îngrăşare, se refera la numărul zilnic de calorii necesare unei persoane pentru a adăuga un anumit număr de kilograme. Acest lucru presupune ca numarul de calorii îngerate să fie mai mare decât numărului de calorii arse. În felul acesta, organismul va depune sub formă de ţesut adipos surplusul de energie, fenomen care se manifesta prin creşterea ţesutului adipos şi implicit prin creşterea în greutate.

Cum calculezi necesarul zilnic de calorii?

Pentru a calcula necesarul zilnic de calorii este nevoie de un calculator de calorii, care să estimeze acest număr de calorii pentru fiecare persoană în parte, în dependenţă de dimensiuni şi nivelul de activitate fizică.

Pentru un calcul mai precis al numărului de calorii, folosiţi meniurile de alimentaţie de pe slabute.ro, prin adăugarea la meniul zilnic a alimentelor consumate şi prin adăugarea numarului de calorii arse prin efectuarea anumitor activităţi fizice.

Ai nevoie de ajutor?

Dacă vrei să oferi sau să primeşti ajutor, sau doar să stai de vorbă cu slăbuţele, accesează link-urile de mai jos:


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: