Produse vegetale: Lapte de soia facut in casa
- 17 Nov 2012
- Lapte de soia facut in casa
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Lapte de soia facut in casa", din categoria "Produse vegetale", vezi noua secţiune ghid utilizare.
![](http://s.slabute.ro/t/images/buttons/help32.png)
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 4%Calorii 71.6kcal
- 5%Grăsimi 3.1g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 0%Sodiu 0mg
- 1%Carbohidraţi 3.4g
- 2%Fibre 0.5g
- -%Zaharuri -g
- 6%Proteine 5.4g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
4%
5%
1%
6%
CZE% Lapte de soia facut in casa pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Lapte de soia facut in casa pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Lapte de soia facut in casa pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Informaţii
250 g soia boabe
Descrierea producător
Se pun boabele de soia la inmuiat de seara pana a doua zi. Se scurg de apa si se clatesc bine. Se pun la fiert si se opresc la 2 minute de cand incep sa clocoteasca. Se pune in blender o parte de soia si 4 parti de apa (parti de volum, nu de greutate). Se amesteca bine, bine, pana cand boabele devin o pasta. Daca veti un blender sub 1000W putere, atunci puteti pune doar putina apa peste boabe si abia dupa ce devin o pasta, sa adaugati restul de apa. Se strecoara printr-un tifon des (eventual indoit de 2 ori). Pentru a fi mai usor, puneti tifonul peste o strecuratoare asezata deasupra unei oale. Pulpa ramasa in tifon dupa strecurare se poate usca la cuptor si se face faina sau se poate folosi ca atare in aceeasi zi, adaugandu-se in mancare (nu schimba gustul absolut deloc), pe care o imbogateste proteic. Laptele se fierbe 20 minute cu un baton de vanilie sectionat longitudinal, sau un mar taiat in patru, sau 1/4 lingurita praf de vanilie naturala, sau 1 lingura de cocos razuit (apoi se strecoara).
Păreri despre aliment
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!