Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Cantitatea Zilnica Estimata (CZE)

Cantitatea Zilnica Estimata (CZE% sau Guideline Daily Amounts, GDA%), dupa cum spune si numele, este cantitatea estimata, in procente, de calorii, grasimi, glucide, proteine, sare, etc. din necesarul unei persoane pentru o zi, prezente intr-o anumita cantitate de aliment (paine, lapte, sosuri, prajituri, etc.).

Termenul valoare estimata provine de la faptul ca valorile sunt calculate pentru un adult, care in medie ar consuma 2000 kcal/zi, ceea ce nu este valabil pentru toate persoanele. Pentru a consulta valorile mai precise, folositi calculatorul de calorii de pe slabute.ro. Daca sunteti conectat (logat) la aplicatie, calculatorul va arata pentru fiecare aliment valorile calculate in dependenta de parametrii fiecaruia.

Simbolurile pentru Cantitatea Zilnica Estimata

Pe alimentele comercializate, aceste valori sunt prezentate cu insemne speciale si prezinta valoarea in grame continuta in 100g de produs si procentele din necesarul zilnic al unei persoane adulte care ar avea in medie nevoie de 2000 kcal/zi pentru valoarea specificata (calorii, proteine, grasimi, sare, etc.).

Parti pozitive

Aceste valori, exprimate in procente, ajuta in stabilirea mai usoara a unei alimentatii cat mai sanatoase si mai corecte. De exemplu, avem nevoie sa stim ce cantitate de calorii sau sare trebuie sa ingeram pentru a nu exagera sau ce cantitate din necesarul nostru zilnic are alimentul pe care il consumam.

Parti negative

Desi cantitatea zilnica estimata este o valoare de referinta si poate ajuta in echilibrarea alimentatiei, totusi problema apare pentru cazurile in care trebuie stiute cu precizie valorile nutrientilor din alimentele care se consuma. Fiind o valoare estimata pentru un necesar caloric de 2000kcal/zi, in majoritatea cazurilor, unde este nevoie de precizie, nu va fi o valoare care sa satisfaca aceasta cerinta.

Pentru a afla mai multe detalii despre CZE, exista o discutie pe forum.slabute.ro in cadrul subiectului Cantitatea Zilnica Estimata.

Ai nevoie de ajutor?

Dacă vrei să oferi sau să primeşti ajutor, sau doar să stai de vorbă cu slăbuţele, accesează legăturile de mai jos:


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: