Mancaruri: Budinca de orez la cuptor, by Didi
Maxim 6049 kb
- 23 May 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Budinca de orez la cuptor
- Discuţie reteta Budinca de orez la cuptor, by Didi
- desert, orez, budinca
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Budinca de orez la cuptor, by Didi", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 8%Calorii 168kcal
- 7%Grăsimi 4.3g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 11%Carbohidraţi 25.9g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 7%Proteine 6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
8%
7%
11%
7%
CZE% Budinca de orez la cuptor, by Didi pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Budinca de orez la cuptor, by Didi pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Budinca de orez la cuptor, by Didi pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 300 gr orez
- 1 l lapte Casa buna, 1,5% grasime
- 4 oua de gaina
- 46 gr margarina WIesana light
- 1 lingurita esenta
- 7 ml indulcitor lichid
- 12 gr unt
- 7 gr pesmet
- 50 gr zahar
Mod de preparare
Punem laptele rece impreuna cu orezul la fiert.Fierbem pana cand bobul d eorez este moale.Adaugam 4 galbenusuri, indulcitorul, margarina, esenta si amestecam pana la omogenizare.
Batem spuma albusurile, le adaugam si pe ele si mestecam bine pana cand compozitia capata consistenta si se omogenizeaza complet.
Tapteam o forma cu hartie de copt, ungem cu putin unt apoi punem o lingura de pesmet, tapetam bine forma si aruncam surplusul de pesmet.Adaugam compozitia in forma si presaram 2 linguri de zahar deasupra.O dam la cuptor si o coacem pana cand devine aramie si zaharul se caramelizeaza.
Se serveste rece, ca atare, cu dulceata sau frisca.
Pofta mare!
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!