Mancaruri: Budinca de orez la cuptor a la sherpika
Maxim 6049 kb
- 05 Dec 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Budinca de orez la cuptor
- Discuţie reteta Budinca de orez la cuptor a la sherpika
- desert, orez, budinca
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Budinca de orez la cuptor a la sherpika", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 5%Calorii 104kcal
- 4%Grăsimi 2.5g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 0%Sodiu 2.6mg
- 7%Carbohidraţi 16g
- 2%Fibre 0.5g
- 8%Zaharuri 4.1g
- 5%Proteine 4.7g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
5%
4%
7%
5%
CZE% Budinca de orez la cuptor a la sherpika pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Budinca de orez la cuptor a la sherpika pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Budinca de orez la cuptor a la sherpika pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 50g orez integral
- 2 cani apa
- 1l lapte (Covalact de tara 1.5% grasime)
- 1 lingura apa de trandafiri
- 2 ml stevie indulcitor
- 75g stafide
- 2 oua gaina
- 2 oua prepelita
- 30g amidon alimentar
Mod de preparare
Orezul se spala bine si se scurge de apa, apoi se pune la fiert cu cele 2 cani de apa pana lichidul este absorbit.
Se adauga apoi laptele, stevia, apa de trandafiri si stafidele si se fierb la foc mic aproximativ 30 de minute.
Se dizolva amidonul in putina apa sau lapte si se adauga, amestecandu-se incontinuu toata compozitia inca 5-6 minute, pana incepe sa se ingroase.
Se lasa sa se raceasca putin, se adauga oale de gaina batute si se incorporeaza pana la omogenizare. Se pune amestecul in forme termorezistente, se bat ouale de prepelita si se unge deasupra.
Se dau la cuptor, in partea de sus pentru 30-40 de minute, pana se rumenesc deasupra.
Se serveste rece sau calda, cu scortisoara macinata presarata deasupra.
Pofta buna!
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!