Mancaruri: Ghiveci calugaresc
Maxim 6049 kb
- 11 Mar 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Ghiveci calugaresc
- Discuţie reteta Ghiveci calugaresc
- ghiveci
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Ghiveci calugaresc", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 5%Calorii 95kcal
- 7%Grăsimi 4.3g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 5%Carbohidraţi 11.6g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 2%Proteine 1.7g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
5%
7%
5%
2%
CZE% Ghiveci calugaresc pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Ghiveci calugaresc pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Ghiveci calugaresc pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 6 cartofi taiati cuburi
- 2 morcovi taiati rondele
- 2 ardei grasi taiati cuburi
- 1 vanata taiata cuburi
- 3 cepe taiate marunt
- 250 ml. suc de rosii mai gros
- 100 ml. ulei
- 150 gr. mazare
- 150 gr. fasole verde
- 3-4 catei usturoi
- sare, piper, foi de dafin, verdeata taiata marunt
Mod de preparare
Intr-o cratita mare se pune tot uleiul, se adauga ceapa, morcovul, ardeii si se calesc pe foc mic 3-4 min. se pun si cartofii, se mai lasa inca 5 min.
Adaugam restul legumelor ( mazarea, fasolea, vanata), marul, foile de dafin, sare piper si 500ml. apa calda , amestecam sa se omogenizeze bine toate. Acoperim cratita cu un capac si lasam la foc mic 30 min.
Nu amestecam cu lingura in mancare, pentru a nu se sfarama legumele...rasucim cratita, in stanga si in dreapta..ca la sarmale.
Luam apoi capacul , adaugam sucul de rosii, usturoiul taiat marunt (sau presat/zdrobit), si dam la cuptor pentru 25-30min. cu focul mic.
Este gata cand sosul a scazut suficient.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!