Paine: Paratha (lipie indiana)
Maxim 6049 kb
- 02 Jun 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Paratha
- lipie, lipie indiana
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Paratha (lipie indiana)", din categoria "Paine", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 15%Calorii 305.7kcal
- 14%Grăsimi 8.5g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 0mg
- 0%Sodiu 3.6mg
- 22%Carbohidraţi 51.9g
- 31%Fibre 8.7g
- 1%Zaharuri 0.3g
- 11%Proteine 9.8g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
15%
14%
22%
11%
CZE% Paratha (lipie indiana) pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Paratha (lipie indiana) pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Paratha (lipie indiana) pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Informaţii
110 g faina integrala de grau - 95 g pentru aluat + 15 g pentru intins foile
10 ml ulei de samburi de struguri - 6 ml pentru aluat + 4 ml pentru prajit
40 ml apa plata calda
Descrierea producător
Cele 95 g de faina se amesteca cu 5 ml ulei, se freaca bine sa nu ramanana cocoloase. Se toarna treptat apa calda si se framanta. Se face o bila, se stropeste cu 1 ml de ulei si se acopera. Se lasa 20 de minute.
Se incinge bine o tigaie de teflon. Aluatul se mai framanta putin si se imparte in bilute ( 2 mari sau 4 mai mici). Fiecare biluta se aplatizeaza, se pune pe un suport si se da prin faina. Se intinde cate o foaie foarte subtire cu tavalitorul. Dati prin faina de oricate ori este necesar pentru a nu se lipi.
Dupa ce s-a incins tigaia se pune cate o foaie. Dupa 1 min, cand incep sa apara bule. se intoarce foaia, se picura putin ulei. Cand incepe sa se umfel intoarceti si pe partea cealalta si picurati putin ulei.
Lipiile se vor umfla, apasati cu i lingura de lemn pe ele ca aerul sa se distribuie egal.
Mi-au iesit 2 lipii mari, de 70 g fiecare.
Pofta buna!
Păreri despre aliment
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!