Mancaruri: Pui Thailandez a la Lauricius
Maxim 6049 kb
- 16 Jan 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Pui Thailandez
- Discuţie reteta Pui Thailandez a la Lauricius
- pui
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Pui Thailandez a la Lauricius", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 4%Calorii 81kcal
- 4%Grăsimi 2.4g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 3%Carbohidraţi 8.2g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 8%Proteine 6.9g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
4%
4%
3%
8%
CZE% Pui Thailandez a la Lauricius pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Pui Thailandez a la Lauricius pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Pui Thailandez a la Lauricius pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- Piept de Pui: 400 grame
- Ceapa: 400 grame
- Morcovi: 350 gr
- Ciuperci: 300 gr
- Lapte: 200 ml
- Zahar brun: 25 gr (5 cubulete)
- Curry: 15 gr
- Sos Curry: 15 gr
- Sos soia: 15 gr
- Ulei masline: 30 ml
- Otet orez: 30 ml (sau balsamic)
- Sare, piper
- O lamaie
Mod de preparare
Zaharul, zeama de la o lamaie, otetul si pasta de curry se amesteca intr-un castron. Se obtine un sos pentru marinat in care se pune puiul, taiat cubulete. Se lasa 15-20 minute asa, a rece.
Apoi, se incinge uleiul intr-un wok si se pun cubuletele de pui, fara sosul de la marinata. Se rumenesc, se scot din wok si se pastreaza calde. In wok, in acelasi ulei se pun morcovii si ceapa. Se rumenesc si ele, se adauga ciupercile, sosul de la marinata, sosul de soia si laptele. Dupa 3-5 min. se adauga si puiul. Se mai lasa putin la foc.
Se recomanda servirea cu orez. (se poate si cu paste de orez, dar iese mai bun cu orez. Eu folosesc de obicei orez brun.). Puteti doar sa fierbeti orezul si apoi sa adaugati din aceasta compozitie sau, pentru un plus de savoare, va recomand sa:
- in momentul in care in wok sunt doar legumele rumenite, inainte de adaugarea sosurilor, sa se scoata putin din catitate.
- dupa ce se fierbe orezul, se pune si el intr-un wok si peste el legumele pastrate si niste sos de curry suplimentar. Se amesteca 3-4 minute (se prajeste putin si gustul legumelor intra in el)
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!