Mancaruri: Salam de biscuiti
Maxim 6049 kb
- 16 Feb 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Salam de biscuiti
- Discuţie reteta Salam de biscuiti
- desert, biscuiti, salam
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Salam de biscuiti", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 15%Calorii 293kcal
- 26%Grăsimi 16g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 13%Carbohidraţi 31.8g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 7%Proteine 6.5g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
15%
26%
13%
7%
CZE% Salam de biscuiti pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Salam de biscuiti pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Salam de biscuiti pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- -250gr biscuiti populari
- -65gr alune crude
- -50gr caise confiate maruntite
- -3 linguri zahar
- -2 linguri cacao
- -1plic zahar vanilinat
- -200ml lapte
- -coaja de portocala
- -40gr ciocolata amaruie rasa
- -50gr unt prajituri
- - esente
- -nuca de cocos
Mod de preparare
Intr-o tava se pun biscutii si alunele crude si se pune tava in cuptorul incins 5-6 minute. Se scot biscuitii si se mai lasa alunele inca 3 minute in cuptor.
Separat se pune zaharul cu cacao si se amensteca bine, dupa care se adauga untul si ceva lapte si se pune compozitia la fiert.
Se adauga restul de lapte amestecand si dupa ce s-a topit untul si s-a dizolvat zaharul se adauga ciocolata rasa omogenizand si rezultand o crema calda si subtire. Se da vasul de pe foc.
Intr-un vas incapator se pun caisele confiate maruntite, alunele zdrobite dar nu foarte marunt si biscuitii ruptii. Se adauga coaja de portocala si esenta (rom/vanilie). Compozitia calda se toarna peste ingredientele uscate, amestecand usor sa se incorporeze.
Pe o folie alimentare se pune compozitie si se presara fulgii de cocos. Se strange compozitia in forma unui sul, se ruleaza uniform folia si se da la rece pentru cateva ore.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!