Mancaruri: Vinete cu parmezan a la Anqutz
Maxim 6049 kb
- 27 Mar 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Vinete cu parmezan
- Discuţie reteta Vinete cu parmezan a la Anqutz
- vinete, parmezan
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Vinete cu parmezan a la Anqutz", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 5%Calorii 96.3kcal
- 8%Grăsimi 4.9g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 4%Carbohidraţi 8.4g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 5%Proteine 4.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
5%
8%
4%
5%
CZE% Vinete cu parmezan a la Anqutz pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Vinete cu parmezan a la Anqutz pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Vinete cu parmezan a la Anqutz pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- * 550 gr de vinete (2 vinete medii)
- * 150 de gr de ceapa (o ceapa mare)
- * 25 de gr de catei de usturoi
- *830 de gr de piure de rosii proaspete Panzani
- * 150 de gr de mozzarella in saramura Delaco
- * 20 de ml de ulei de masline
- * 20 de gr de parmezan
- * busuioc proaspat
- * sare si pieper dupa gust
Mod de preparare
Am spalat vinetele, le-am taiat pe lung apoi le-am lasat in apa cam vreo 20 de minute.
Le-am lasat la scurs bine, apoi le-am presarat cu putina sare.
Intre timp am pregatit sosul: am calit ceapa si usturoiul in putin ulei de masline, dupa care am adaugat sucul de rosii si sare.
Am lasat sa fiarba cam 15 minute. Am stins focul si am adaugat busuiocul proaspat.
Am asezat in straturi totul in tava: intai putin sos, apoi un strat de vinete, inca un strat de sos, apoi un strat de mozzarella.
Peste mozzarella inca un strat de sos apoi altul de vinete. la sfarsit acoperim bine vinetele cu sos de rosii peste care presaram parmezanul.
Si sa nu uit: tava am uns-o cu putin ulei de masline si intre straturi am pus un strop de ulei. se lasa la cuptor cam 40-50 de minute.
Mi-au iesit 1135 de gr de mancare, cam 3 portii mari.
(Reteta inspirata de Andra_ali: http://calorii.slabute.ro/calorii-vinete-parmigiana-andra_aly.html)
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!