Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV

Cod de bare

Ce este un cod de bare?

Un cod de bare reprezinta o imagine cu mai multe linii si spatii libere intre ele, care semnifica/codifica anumite informatii despre un anumit produs, legitimatie, locatie, persoana, etc. Exista mai multe tipuri de coduri de bare, dar in continuare se va face referinta doar la cel mai des intalnit tip de coduri de bare pentru produsele din magazine (cunoscut si ca 1D). Aceste coduri de bare reprezinta/codifica identificatorul unic al unui produs.

Un cod de bare este util pentru a identifica rapid un anumit obiect, deoarece respectand anumite standarde, poate fi citit, decodificat si procesat de catre un dispozitiv sau sistem informatic intr-un timp foarte scurt.

Cod de bare - exemplu

Pentru a citi si decodifica un cod de bare este folosit un dispozitiv numit cititor coduri de bare. Un exemplu de cititor de coduri de bare poate fi vazut in magazine la casa de marcat. Cu ajutorul acestui dispozitiv, se poate usor de identificat produsele cumparate in vederea actualizarii stocurilor si crearii bonului de plata.

Cum citesc un cod de bare?

La majoritatea produselor comercializate in magagazine, identificatorul unui anumit produs poate fi citit si fara un cititor de coduri de bare.

Alternativ pe imaginea codului de bare, este specificat si identificatorul produsului in varianta citibila cu ochiul liber (marcat cu chenar rosu in imaginea din partea dreapta). Varianta citibila cu ochiul liber (o serie de cifre si litere in partea de jos a imaginii) este specificata pentru cazurile in care nu functioneaza sau nu exista un cititor de coduri de bare.

De exemplu, identificatorul produsului din imaginea din partea dreapta este 5400601351290 (se scriu toate cifrele, de la stanga la dreapta, fara spatii intre ele).

Cum propun un cod de bare?

Pentru a propune un cod de bare pentru un anumit produs, urmati cativa pasi simpli:

  1. Identificati codul de bare pe ambalaj
  2. Cautati produsul respectiv in Calculatorul Nutritional Slabute
  3. In pagina alimentului faceti clic pe imaginea Cod de bare
  4. In fereastra care apare, completati cifrele/literele scrise in partea de jos a imaginii codului de bare (exemplu marcat cu chenar rosu in imaginea din partea dreapta)

In fereastra in care introduceti identificatorul produsului trebuie specificat tipul si gramajul ambalajului, pentru ca diferite ambalaje ale aceluiasi produs au coduri de bare diferite (exemplu: ca sa se poata face diferenta de cantitate, pret, etc.).

Codurile de bare va vor ajuta sa identificati mai rapid alimentele din baza de date a Calculatorului Nutritional Slabute.

Succes!


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: