Mancaruri: Ciocolata de casa, by Dorutza
Maxim 6049 kb
- 20 Jan 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Ciocolata de casa, by Dorutza
- Discuţie reteta Ciocolata de casa, by Dorutza
- ciocolata, ciocolata casa
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Ciocolata de casa, by Dorutza", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 20%Calorii 394kcal
- 26%Grăsimi 16.4g
- 0%Grăsimi saturate 0g
- Grăsimi polinesaturate 0g
- Grăsimi mononesaturate 0g
- Colesterol 0mg
- 5%Sodiu 125.8mg
- 23%Carbohidraţi 53.6g
- 6%Fibre 1.8g
- 24%Zaharuri 12.1g
- 11%Proteine 9.2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
20%
26%
23%
11%
CZE% Ciocolata de casa, by Dorutza pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Ciocolata de casa, by Dorutza pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Ciocolata de casa, by Dorutza pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- Zahar brut 100% natural, SanoVita, 250g
- Zahar brun, 100g
- Unt 65% grasime, Albalact, 105g
- Apa plata, 200ml
- Lapte praf integral 26% grasimi, Dr. Oetker
- Cacao, 50g
- Esenta de vanilie, 13g
- Esenta de rom, 4g
Mod de preparare
Laptele praf il amestecam cu cacaoa .
Punem apa la fiert cu zaharul. Amestecam pana se dizolva zaharul. Cand incepe sa fiarba siropul va face o spuma alba. Din acest moment in functie de cat fierbeti siropul asa va iesi ciocolata. Daca o vreti mai moale si "cauciucoasa" faceti un sirop subtirel. Daca vreti o ciocolata faramicioasa faceti un sirop gros, ca mierea aproape.
Cand siropul e gata, stingem focul si adaugam laptele praf in cateva transe, pana se omogenizeaza bine. Adaugam untul si esenta si amestecam bine.
Punem repede compozitia intr-o tava unsa cu unt si o nivelam cu dosul unei linguri pe care o inmuiem frecvent in apa rece, apoi presaram deasupra alunele. Sa le apasati sa intre bine in ciocolata.
Dupa ce s-a racit dati la frigider pana se intareste. Daca ati facut siropul subtire va trebui sa o lasati peste noapte sa se intareasca, daca insa ati facut siropul gros va dura doar 2-3 ore pana sa o puteti taia.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!