Mancaruri: Ciorba taraneasca de manzat
Maxim 6049 kb
- 18 Jan 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Ciorba taraneasca de manzat
- Discuţie reteta Ciorba taraneasca de manzat
- ciorba, ciorba taraneasca
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Ciorba taraneasca de manzat", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 4%Calorii 87.3kcal
- 3%Grăsimi 1.7g
- 0%Grăsimi saturate 0g
- Grăsimi polinesaturate 0g
- Grăsimi mononesaturate 0g
- Colesterol 127.8mg
- 17%Sodiu 408.3mg
- 4%Carbohidraţi 8.4g
- 6%Fibre 1.8g
- 2%Zaharuri 0.9g
- 10%Proteine 8.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
4%
3%
4%
10%
CZE% Ciorba taraneasca de manzat pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Ciorba taraneasca de manzat pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Ciorba taraneasca de manzat pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Carne manzat (pulpa, spata) - 750 g, Morcov - 150 g, Patrunjel radacina - 75 g, Pastarnac - 75 g, Telina radacini - 100 g, Ceapa uscata - 150 g, Cartofi - 300 g, Ardei gras verde - 150 g, Varza alba - 100 g, Rosii - 300 g, Bulion de tomate - 50 g, Leustean verde - 50 g, Mazare verde boabe - 100 g, Fasole verde - 150 g, Patrunjel Verde - 50 g, Bors - 1000 ml, Sare - 30 g
Mod de preparare
Carnea se spala si se portioneaza. Legumele radacinoase, dupa curatire si spalare, se taie in triunghiuri. Ardeii, curatati si spalati, se taie in fasii, varza curatata se taie in careuri, iar ceapa se taie marunt. Cartofii, curatati si spalati, se taie in cubulete.
Rosiile curatate si spalate se oparesc, se decojesc si se taie in felii. Pastaile de fasole rupte in cate 2-3 bucati si mazarea, curatate si spalate, se fierb. Leusteanul si patrunjelul, dupa curatare si spalare, se taie marunt. Borsul se fierbe si se strecoara printr-o etamina umezita. Carnea se fierbe in apa rece cu sare; se spumeaza de mai multe ori. Se adauga ceapa, morcovii, pastranacul si patrunjelul radacini si telina si se fierb. Dupa 10-15 minute, se adauga ardeiul gras, cartofii si varza si se continua firberea. Cand cartofii au fiert, se adauga fasolea si mazarea fierte, pasta de tomate diluata cu putina apa, borsul, rosiile; se sareaza dupa gust si se continua fierberea 5-6 minute. Se adauga leusteanul si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!