Mancaruri: Coliva de grau dupa Cristina
Maxim 6049 kb
- 20 Mar 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Coliva
- Discuţie reteta Coliva de grau dupa Cristina
- grau, coliva
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Coliva de grau dupa Cristina", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 11%Calorii 220.1kcal
- 21%Grăsimi 13g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 10%Carbohidraţi 23.2g
- 17%Fibre 4.7g
- 2%Zaharuri 0.9g
- 7%Proteine 6.4g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
11%
21%
10%
7%
CZE% Coliva de grau dupa Cristina pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Coliva de grau dupa Cristina pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Coliva de grau dupa Cristina pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Grau -- 600 g (500 g cu bob mare, asa numit grau intunecat, 100 g erau boabe faramitate bine de tot de grau)
Migdale -- 400 g, din care 200 g le-am prajit bine la cuptor fara ulei
Nuci braziliene -- 200 g, prajite la cuptor fara ulei
Amestec nuci si alune -- 150 g
Fructoza -- 100 g
Zahar vanilat -- 2 x 8 g.
Miere -- 1.5 lg
Coaja portocale -- 1 buc.
Esenta rom -- 10 pic.
Esenta vanilie -- 7 pic
Am decorat cu:
Nuca de cocos -- cam 35 g
Ciocolata neagra 99% -- 6 patratele, cam 30 g.
Cacao -- 10 g
Mod de preparare
Am ales si spalat graul cu bob mare in 9 ape reci si 3 calde.
Am pus la fiert graul cu boabe mare cu 1.25 l apa, la care am mai adaugat apoi pana am facut in total cam 1.5 l.
La graul cu bob mic l-am scufundat intr-un l de apa clocotita (el era intr-o punga si a absorbit cam 250 ml apa).
Le-am lasat la fiert pana au inceput sa se sfarame boabele si sa devina lipicioase (la graul cu bob mare se evaporase toata apa). Am amestecat graul intr-un singur castron.
Am tocat cu cutitul amestecul de nuci si alune si 100 g nuci braziliene. Restul de nuci le-am rasnit fin. Am pus totul deoparte pentru o zi si un pic.
Apoi azi -- sambata -- am luat graul si am adaugat nucile, coaja de portocala, esentele, fructoza si zaharul vanilat.
Am amestecat bine cu o lingura ca sa fie cat mai omogem amestecul, apoi la sfarsit am adaugat mierea si am amestecat din nou.
La sfarsit am framantat cu mana amestecul pana s-a amestecat totul foarte bine.
Mi-au iesit doua vase de coliva, in total 3.2 kg.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!