Mancaruri: Ficatei de pui cu usturoi
Maxim 6049 kb
- 13 Mar 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Ficatei de pui cu usturoi
- Discuţie reteta Ficatei de pui cu usturoi
- pui, usturoi, ficatei
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Ficatei de pui cu usturoi", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 8%Calorii 158.8kcal
- 15%Grăsimi 9.4g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 1%Carbohidraţi 2.8g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 17%Proteine 15.1g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
8%
15%
1%
17%
CZE% Ficatei de pui cu usturoi pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Ficatei de pui cu usturoi pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Ficatei de pui cu usturoi pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 500 gr ficatei de pui
- 1 caciulie de usturoi
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Ficateii se tin cateva ore in apa rece, in frigider. Vor lasa sange, de aceea este necesar sa schimbam apa de 2-3 ori in acest interval. Aceasta operatiune este necesara pentru a elimina gustul putin amarui al sangelui si a evita intarirea.
Intr-o tigaie punem uleiul pe aragaz. Cand s-a incins uleiul, adaugam ficateii scursi de apa si asezonati cu piper. Nu amestecam pentru a evita spargerea lor. Punem un capac si ii lasam 2-3 minute la foc mic. Dupa aceea, ii intoarcem cu grija pe pate cealalta. Ii mai lasam inca 5 minute sub capac sa fiarba in suc propriu
Intre timp curatam si taiem usturoiul marunt. Jumatate din el, il adaugam in tigaie, deasupra ficatului si il mai lasam un minut la foc mic, tot cu capac.
Oprim focul si imediat adaugam restul cantitatii de usturoi. Mai lasam 5 munute sub capac, pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!