Mancaruri: Gaufre dietetice cu scortisoara
Maxim 6049 kb
- 16 Mar 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Gaufre dietetice cu scortisoara
- Discuţie reteta Gaufre dietetice cu scortisoara
- scortisoara, gaufre
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Gaufre dietetice cu scortisoara", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 10%Calorii 197kcal
- 3%Grăsimi 2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 47mg
- 13%Sodiu 302mg
- 16%Carbohidraţi 38g
- 25%Fibre 7g
- 1%Zaharuri 0.3g
- 11%Proteine 10g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
10%
3%
16%
11%
CZE% Gaufre dietetice cu scortisoara pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Gaufre dietetice cu scortisoara pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Gaufre dietetice cu scortisoara pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 375g faina integrala de grau
- 15g praf de copt
- 8 pastile zaharina topite intr-o lg de apa fierbinte
- 2g sare (1/4 lgt)
- 300ml iaurt 0%
- 2 oua mici (aprox. 100g)
- 10g scortisoara (2 lgt)
- 10ml esenta lamaie (2 lgt)
- 2g cuisoare (1/4 lgt)
- 2g nucsoara (1/4 lgt)
- 2g ghimber (1/4 lgt)
- 2g ienibahar (1/4 lgt)
- 2g cardamon (1/4 lgt)
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele uscate intr-un castron (faina, afanatori, sare, condimente) si se formeaza o fantana in centru.
Se adauga ingredientele umede (oua, iaurt, zaharina topita) si se amesteca pana la incorporare cu telul sau mixerul. Nu se amesteca in exces deoarece gaufrele vor avea un aspect gumat.
Se coc fara ulei in aparatul de gaufre folosind 1/4 cana de aluat pt fiecare rondea (aprox 70g).
Se pot servi la micul dejun cu 1 lgt Nutella sau miere.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!