Mancaruri: Lasagna cu carne tocata
Maxim 6049 kb
- 24 Feb 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Lasagna cu carne tocata
- Discuţie reteta Lasagna cu carne tocata
- carne, lasagna, lasagne
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Lasagna cu carne tocata", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 15%Calorii 295kcal
- 27%Grăsimi 16.7g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 9%Carbohidraţi 20.6g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 16%Proteine 14.1g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
15%
27%
9%
16%
CZE% Lasagna cu carne tocata pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Lasagna cu carne tocata pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Lasagna cu carne tocata pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Din toate ingredientele de mai jos mi-au iesit 5 tavi de chec, ca si gramaj aprox. 5500 g, si am hranit aprox. 12 guri (era un minichef).
Pentru o tava impartiti la 5 tot.
- 2 pachete lasagna K classic - 1000g
- carne tocata amestec - 2000g
- bulion - 1500ml
- ceapa - 300g
- usturoi - 100g
- cascaval - 1000g
- faina - 250g
- unt - 175g
- lapte - 1000ml
- nucsoara, rozmarin, chili, sare, piper, dupa gust
Mod de preparare
Sosul de carne: se inabusa ceapa intr-o tigaie teflon cu un strop de ulei masline, se adauga usturoiul , carnea tocata, sare piper. Cand se schimba culoarea carnii si se desface usor se adauga aprox 1200 ml. bulion. Se lasa la foc mic aprox. 30 min. dar sa nu fie scazut prea mult, ca atunci cand se pune in tava sa aibe in ce fierbe foile de lasagna.
Sosul Bechamel : in lapte rece se pune faina amectecand cu telul, dupa ce s-au spart toti bulgarasii de faina , se adauga untul si nucsoara si rozmarin (la cantitatea aceasta eu am pus 2 lingurite nucsoara, respectiv 1 rozmarin). Se amesteca incontinuu pe foc mic pana se ingroasa.
Am folosit 5 tavi de chec (din tabla). Se pune putin bulion pe fundul tavii, prima foaie de lasagna,sosul de carne , sosul bechamel, cascaval ras pe razatoarea mare (ideal parmezan ras). Se repeta operatiune pana se termina cu foaie de lasagna peste care se pune sosul bechamel si cascavalul ras. Nu umpleti prea mult tava (aprox. 3 straturi). Se introduce la cuptor si se verifica dupa aprox 40 min. cu furculita, daca intra. Eu am lasat-o pana s-a aramit deasupra. Pofta buna!
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!