Mancaruri: Mazare cu carne de rata
Maxim 6049 kb
- 26 Mar 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Mancare de mazare
- Discuţie reteta Mazare cu carne de rata
- carne, mazare, rata
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Mazare cu carne de rata", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 3%Calorii 57.9kcal
- 4%Grăsimi 2.2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 1%Carbohidraţi 3.2g
- 1%Fibre 0.4g
- -%Zaharuri -g
- 7%Proteine 6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
3%
4%
1%
7%
CZE% Mazare cu carne de rata pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Mazare cu carne de rata pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Mazare cu carne de rata pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 400g carne rata cu oase (spate, aripi)
- 500g mazare congelata
- 65g ceapa rosie
- 40g ardei capia copti sau pasta de ardei capia
- 200g rosii sau suc de rosii fara zahar
- 12g usturoi
- 5g marar uscat
- 1 frunza de dafin
- sare
Mod de preparare
Carnea de rata taiata bucati potrivite se pune la inabusit cu putina apa.
Daca este prea grasa se transeaza si se scoate grasimea in exces.
Nu se pune nici o alta grasime pentru ca este suficent de grasa si va lasa oricum suficenta untura.
Cand carnea s-a gatit suficent si a lasat grasime se adauga ceapa si usturoiul putin la rumenit.
Se adauga mazarea, pasta de ardei, dafinul si rosiile si se lasa la fiert pana mazarea si carnea sunt bine facute. Se adauga marar si sare.
Rezulta cca 2300g mancare cu tot cu oase.
Grasimea rezultata de la transare nu o aruncati ci o portionati si o tineti la congelator pentru ca este foarte buna la gatit si mult mai recomandata decat alte grasimi animale sau vegetale.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!