Mancaruri: Paine neagra de casa, Andrada
Maxim 6049 kb
- 30 Mar 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Paine din faina neagra
- Discuţie reteta Paine neagra de casa, Andrada
- paine, paine neagra
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Paine neagra de casa, Andrada", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 17%Calorii 330.3kcal
- 6%Grăsimi 3.9g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 23%Sodiu 553.7mg
- 27%Carbohidraţi 64.2g
- 1%Fibre 0.2g
- 2%Zaharuri 1.2g
- 11%Proteine 9.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
17%
6%
27%
11%
CZE% Paine neagra de casa, Andrada pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Paine neagra de casa, Andrada pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Paine neagra de casa, Andrada pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- Faina neagra de grau, Boromir, 1000g
- Sare de/pentru masa, 20g
- Apa plata, 600ml
- Drojdie uscata, 14g
- Ulei de floarea soarelui, 40ml
- Miere, 20g
- Faina integrala de grau, Sano Vita, 200g
Mod de preparare
Se amesteca cu mainile faina sa se aereasca, se adauga sarea si drojdia si se amesteca iar, apoi adaugam putina miere sau zahar (ce doriti), si se adauga cam 600 ml apa calduta.
Se framanta pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, se adauga 4 linguri de ulei si se framanta din nou foarte bine.
Se lasa o ora la crescut, dupa care se imparte in cate parti doriti, se aseaza in tava cu hartie de copt, se mai lasa sa cresca putin (cam 15 minute) si se adauga la cuptorul incins la foc mediu cam 45 min(depinde de cuptor).
Nu poate fi paine dietetica, dar cu siguranta este mai gustoasa si mai sanatoasa decat cea de la magazin!
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!