Mancaruri: Placinta cu branza, insiropata
Maxim 6049 kb
- 16 Nov 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Placinta cu branza, insiropata
- Discuţie reteta Placinta cu branza, insiropata
- branza, placinta
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Placinta cu branza, insiropata", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 245kcal
- 16%Grăsimi 10g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 13%Carbohidraţi 30.2g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 10%Proteine 8.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
16%
13%
10%
CZE% Placinta cu branza, insiropata pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Placinta cu branza, insiropata pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Placinta cu branza, insiropata pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Pentru umplutura:
- 750 g branza de vaca
- 150 g de zahar
- 4 oua
- 1 lingura cu gris
- 3 plicuri esenta de vanilie
- o fiola esenta rom
- coaja de la o lamaie
Pentru sirop:
- 150 g zahar
- 250 ml apa
- Am mai folosit un pachet de foi pentru placinta Linco
- 200 g unt cu 60% grasime pentru uns foile
Mod de preparare
Se unge cu unt fundul si peretii unei tavicu lateralele mai inalte, apoi se pune cate o foaie, iar se unge, pana am pus jumatate din foi.
Peste ultima foaie, se presara grisul.
Branza am dat-o prin razatoare si am amestecat cu ouale batute ca la omleta, cu zaharul, vanilia, romul si coaja de lamaie.
Am intins compozitia uniform in tava peste foi.
Peste branza am asezat cealalta jumatate de foi, unse fiecare cu unt topit.
Cu un cutit bine ascutit, se taie placinta in patrate sau triunghiuri. Se da la cuptorul preincalzit, pe treapta minima cam 45 min,(sau pana se rumeneste ).
Intre timp se face siropul... se fierbe apa cu zaharul cam 5 minute si cand placinta este rumenita, se pune siropul fierbinte peste placinta si se da din nou la cuptor pentru 10 minute, pana se absoarbe tot siropul.
Pofta buna
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!