Mancaruri: Placinta dietetica cu dovleac
Maxim 6049 kb
- 05 Apr 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Placinta dietetica cu dovleac
- Discuţie reteta Placinta dietetica cu dovleac
- dovleac, placinta
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Placinta dietetica cu dovleac", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 4%Calorii 82kcal
- 3%Grăsimi 1.6g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 15mg
- 5%Sodiu 125mg
- 6%Carbohidraţi 15g
- 10%Fibre 2.7g
- 0%Zaharuri 0.1g
- 3%Proteine 2.8g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
4%
3%
6%
3%
CZE% Placinta dietetica cu dovleac pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Placinta dietetica cu dovleac pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Placinta dietetica cu dovleac pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- Dovleac copt 1200g
- Foi placinta Linco (6 foi) 200g
- Ulei de floarea soarelui 15ml
- Gris 30g (2lg)
- Scortisoara 30g (2lg)
- Zaharina Sucrazit 12 pastile topite in 1 lg apa fierbinte
- Esenta vanilie 5ml (1lgt)
- 1 ou pt uns placinta
Mod de preparare
Dovleacul ras se caleste in cratita de teflon timp de 10 min pana se inmoaie.
Apoi se inchide focul si se adauga grisul, zaharina, scortisoara si vanilia si se amesteca foarte bine. Se lasa sa se raceasca 20 min.
Uleiul se amesteca cu o cantitate egala de apa plata calduta intr-o sticla de plastic cu spray si se foloseste la sprayarea foilor de placinta, agitand puternic inainte de fiecare utilizare pentru a se forma o emulsie. Se dau 2 - 3 pufuri pe fiecare foaie.
Compozitia racita de dovleac se imparte in 6 parti egale si se aseaza pe fiecare foaie sprayata cu ulei pe latura mai lunga, la capat. Se ruleaza ca un strudel si se aseaza in tava unele langa altele. La sfarsit se unge deasupra cu un ou. Acest pas nu este optional deoarece daca nu se unge va avea un aspect neplacut si uscat deasupra. Se coace la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos.
Apoi se taie in 24 de bucati (aprox 57g fiecare). Se pot manca la micul dejun cate 2 - 3 bucatele.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!