Mancaruri: Prajitura cartof
Maxim 6049 kb
- 13 Sep 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Prajitura cartof
- Discuţie reteta Prajitura cartof
- desert, prajitura
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Prajitura cartof", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 21%Calorii 427.5kcal
- 32%Grăsimi 20g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 23%Carbohidraţi 55.5g
- 108%Fibre 30.1g
- -%Zaharuri -g
- 8%Proteine 7g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
21%
32%
23%
8%
CZE% Prajitura cartof pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Prajitura cartof pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Prajitura cartof pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Ingrediente: - 300 grame biscuiti populari; - 200 grame de nuca; - 100 grame unt; - 2 pahare de lapte; - 100 gr stafide (puteti pune si mai multe daca vreti, ideea e sa nu fie nici prea multe ca nu se mai leaga compozitia); - 2 linguri de cacao; - 3 linguri de zahar; - 20 ml de esenta de rom; - 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii; pentru o portie de aproximativ 50 de bucati
Mod de preparare
Timp de preparare: 15 minute (complexitate redusa)
Mod de preparare:
Se dau biscuitii si nucile prin masina.
Se cerne cacaoa si se amesteca cu biscuitii intr-un castron.
Daca biscuitii nu sunt foarte dulci se indulceste laptele.
Se pun 125 ml de lapte si se amesteca cu mana sau cu o lingura de lemn pana se incorporeaza.
Restul de lapte se pune putin cate putin pana nu mai ramane nici o faramitura de biscuiti pe margine.
Amestecul nu trebuie sa fie faramicios.
Se pune lapte atat cat sa treaca de acest prag, sa fie inchegata compozitia.
Se imparte compozitia in 6 si se modeleaza cartofiori.
Se tavalesc prin cacao. Se dau la frigider inveliti in folie de plastic sau intr-o cutie inchisa etans.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!