Mancaruri: Prajitura Pavlova, by Sunshine
Maxim 6049 kb
- 04 Apr 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Prajitura Pavlova, by Sunshine
- Discuţie reteta Prajitura Pavlova, by Sunshine
- prajitura, pavlova
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Prajitura Pavlova, by Sunshine", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 238.9kcal
- 4%Grăsimi 2.3g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 22%Carbohidraţi 51.9g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 4%Proteine 3.8g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
4%
22%
4%
CZE% Prajitura Pavlova, by Sunshine pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Prajitura Pavlova, by Sunshine pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Prajitura Pavlova, by Sunshine pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Pentru blat:
- 4 albusuri de ou
- 300 gr zahar brun
- 1 lingurita otet
- 1 lingurita cu varf amidon
- sare
- esenta de vanilie
Pentru frisca:
- 180 ml apa rece
- 1 plis praf de spuma Dr Oetker light
- zeama de la o lamaie verde
- amidon 1/2 lingurita
Pt ornat:
- ce fructe doriti. Eu am ornat cu fructe din compot tropical si capsuni.
Mod de preparare
Intai pornim cuptorul la treapta 1 maxim 2. Cuptorul meu fiind electric la treapta 1 abia incalzea, nu am verificat la timp si uite asa am ajuns sa coc bezeau 2 ore:)). Deci verificati dinainte. Flacara trebuie sa fie la minim pt a nu se carboniza bezeaua, dar daca vedeti ca dupa 15 min nu e cat de cat cald in cuptor mariti un pic temperatura.
Se face intai zaharul pudra. Eu l-am pus in rasnita de cafea. Se bat albusurile cu praful de sare pana ce se obtine o spuma tare si lucioasa. Se pune apoi zaharul, cate o lingura cu varf o data si se mixeaza pana ce se topeste bine bine. Se procedeaza asa pana ce terminam tot zaharul. Dureaza mult :) Punem apoi otetul, amidonul si vanilia si mixam bine bine 15 min!! Este gata atunci cand intoarcem castronul cu susul in jos iar bezeaua nu curge.
Pe o tava punem hartie de copt si cu lingura punem compozitia pe tava si o aranjam in forma de tort. Dati bezeaua la cuptorul incins fix 1 ora! La final va iesi un blat crocant la exterior si moale la interior.
Lasam bezeau la racit. Intre timp preparam spuma de frisca conform indicatiilor de pe pachet. Punem amidonul si zeama de lamaie si mai mixam 3 min
Dupa ce s a racit bine bezeaua, punem un strat de spuma de frisca si apoi ornam cu fructe. Se tine la frigider pana la servire
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!