Mancaruri: Pui exotic, VAmedeea
Maxim 6049 kb
- 18 Oct 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Pui exotic
- Discuţie reteta Pui exotic, VAmedeea
- pui, friptura
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Pui exotic, VAmedeea", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 230.7kcal
- 21%Grăsimi 13.2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 5%Carbohidraţi 12.7g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 18%Proteine 15.7g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
21%
5%
18%
CZE% Pui exotic, VAmedeea pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Pui exotic, VAmedeea pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Pui exotic, VAmedeea pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 1 portocala
- 1 lamaie
- aripi de pui
- 2 rosii
- 1 ceapa
- 1 mar
- 1 ardei gras
- o mana de prune uscate
- patrunjel verde
- ulei de masline extravirgin
- condimente: rozmarin prospat tocat, plante aromatice, piper
Mod de preparare
- puiul se spala bine, se unge cu ulei, se condimenteaza bine si se aseaza in tava
- se stoarce zeama de la o jumatate de lamaie si o jumatate de portocala
- ceapa se taie in jumatate si se pune in tava (dupa ce e gata se arunca)
- restul ingredientelor (portocala ramasa, lamaia ramasa, marul, prunele, rosiile, ardeiul, patrunjelul) se toaca mai mare si se aseaza pe langa pui
- se stropeste bine cu ulei de masline
- se baga la cuptor (acoperit cu folie de aluminiu) la foc mediu pt 90 de minute
- se mai lasa apoi la rumenit circa 15 minute
Cine vrea un gust mai acrisor poate pune zeama de la 2 lamai si mai putin ulei (iese si mai light). Asa gustul e dulceag, aromat, iar mirosul e imbatator.
POFTA BUNA!
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!