Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV
Calorii

Mancaruri: Tort de ciocolata si mandarine

Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tort de ciocolata si mandarine", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.

Ştii codul de bare pentru acest produs? Clic pe imagine pentru a-l trimite.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Propune cod de bare
Cantitate   x   la 

Valori Nutritive

  • *CZE%Valori pentru 100 g
  • 13%Calorii 261kcal
  • 25%Grăsimi 15.8g
  • -%Grăsimi saturate -g
  • Grăsimi polinesaturate -g
  • Grăsimi mononesaturate -g
  •  Colesterol -mg
  • -%Sodiu -mg
  • 11%Carbohidraţi 26.6g
  • -%Fibre -g
  • 37%Zaharuri 18.3g
  • 4%Proteine 3.7g
  • -Vitamine
  • -Minerale
  • -Altele
  • * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Slabute.ro
Distribuţie calorii pe nutrienţi
Distribuţie calorii pe grăsimi, proteine şi carbohidraţi.
- Proteine
- Grăsimi
- Carbohidraţi

NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.

CZE - Cantitatea Zilnica Estimata

Calorii 261
13%
Grasimi 15.8g
25%
Glucide 26.6g
11%
Proteine 3.7g
4%

CZE% Tort de ciocolata si mandarine pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.

CZE% Tort de ciocolata si mandarine pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.

Calorii:
13%
Grasimi:
25%
Glucide:
11%
Proteine:
4%

CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tort de ciocolata si mandarine pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.

Ingrediente

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 130 g unt
  • 180 g zahar coaja de mandarina rasa
  • 130 g ciocolata amaruie (eu am pus 100 amaruie si 30 g cu lapte)
  • 175 g faina un praf de sare

Pentru crema si ornat:

  • 500 g mandarine din compot (eu am facut cu mandarine proaspete - vreo 8-9)
  • 500-600 ml frisca
  • 7-8 g gelatina
  • 40 ml lichior de oua (optional - eu nu am pus) 
  • 100 g ciocolata rasa vanilie
  • (eu am pus 2 linguri de zahar pudra in frisca pentru ca nu era dulce)

Mod de preparare

Punem la scurs mandarinele (daca folosim proaspete, le curatam de coaja si fiecare felie de pielita).

Facem blatul. Batem untul (aflat la temperatura camerei) cu 100 g zahar si un praf de sare.

Adaugam apoi coaja de mandarina (eu am pus coaja de la 3 mandarine), adaugam pe rand cele 6 galbenusuri si mixam dupa fiecare dintre ele.

Apoi adaugam si ciocolata topita.

Restul de 80 g de zahar se bate cu albusurile si adaugam albusurile batute spuma tare la compozitia de ciocolata de mai sus.

Se pune apoi faina.Punem compozitia intr-o tava cu peretii rabatabili, tapetata cu hartie de copt pe fund, iar peretii tapetati cu faina, diametru 26 cm si dam la cuptorul incins pt 45-50 de minute.

Cand e gata, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Dupa 2-3 ore, blatul se taie in doua.

Facem crema: Amestecam 300 ml de frisca batuta cu vanilie si mandarinele decojite si scurse. Topim gelatina in putin suc de mandarine - de preferat - (conform instructiunilor de pe plic) si o punem in crema.

Punem o jumatate de blat pe platoul unde urmeaza sa montam tortul (eu l-am insiropat putin cu suc de mandarine si zahar), punem in jurul lui inelul tavii in care l-am copt, apoi punem frisca amestecata cu mandarinele, si acoperim cu celalat blat si insiropam (doar daca vrem).

Eu am folosit pt insiropat cca 150 ml de suc de mandarine cu 2-3 linguri de zahar pudra dizolvate in el.

Dam la frigider pentru minim 2-3 ore. Restul de 300 ml de frisca il batem (oprim putin pentru ornat) si il amestecam cu lichior de oua (daca nu aveti puteti sari peste etapa asta). Scoatem inelul de pe tort Si il imbracam cu frisca amestecata cu lichiorul de oua, si facem modele din frisca pe care le ornam cu felii de mandarine.

Punem ciocolata rasa sau pentru a obtine bucati de ciocolata mai mari, intindem ciocolata topita in strat subtire de cca 1mm pe o hartie de copt, dam la congelator pt cca 20 minute, apoi o rupem rapid (pentru ca se topeste intre degete) in bucatele.

Păreri despre reţetă

Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: