Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV
Calorii

Mancaruri: Castraveti murati la soare (covasiti)

Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Castraveti murati la soare (covasiti)", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.

Ştii codul de bare pentru acest produs? Clic pe imagine pentru a-l trimite.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Propune cod de bare
Cantitate   x   la 

Valori Nutritive

  • *CZE%Valori pentru 100 g
  • 1%Calorii 12kcal
  • 0%Grăsimi 0.2g
  • -%Grăsimi saturate -g
  • Grăsimi polinesaturate -g
  • Grăsimi mononesaturate -g
  •  Colesterol -mg
  • -%Sodiu -mg
  • 1%Carbohidraţi 3g
  • -%Fibre -g
  • -%Zaharuri -g
  • 1%Proteine 1g
  • -Vitamine
  • -Minerale
  • -Altele
  • * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Slabute.ro
Densitate calorică
0.1 Densitatea calorică
Foarte mică
Distribuţie calorii pe nutrienţi
Distribuţie calorii pe grăsimi, proteine şi carbohidraţi.
- Proteine
- Grăsimi
- Carbohidraţi

NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.

CZE - Cantitatea Zilnica Estimata

Calorii 12
1%
Grasimi 0.2g
0%
Glucide 3g
1%
Proteine 1g
1%

CZE% Castraveti murati la soare (covasiti) pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.

CZE% Castraveti murati la soare (covasiti) pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.

Calorii:
1%
Grasimi:
0%
Glucide:
1%
Proteine:
1%

CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Castraveti murati la soare (covasiti) pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.

Ingrediente

Ingrediente:

  • 1 kg. de castraveti
  • 1 borcan mare
  • 2 linguri cu varf de sare neiodata
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 legatura mare de marar (se poate folosi si marar uscat)
  • 5 catei de usturoi

 

Mod de preparare

Castravetii se spala si cei care sunt mai mari, se taie in doua sau in patru pe lungime.

Se pun in borcan cat mai inghesuiti. Printre ei se pun catei de usturoi curatati, marar cu tot cu codita si boabe de piper.

Se prepara o solutie din apa si sare.

Se toarna peste castraveti ca sa ii acopere.

Se pun afara, la soare, dar se pot pastra si in casa, intr-un loc mai cald cum ar fi bucataria.

Se lasa la fermentat cam 2-3 zile la soare sau 3-4 zile in casa, in functie de cat de acri ii doriti.

Apoi, se pastreaza in frigider. Nu se pot conserva pentru iarna, de aceea este important sa nu ii preparam in cantitati mari.

 

Tips: Daca adaugam deasupra o felie de paine acceleram procesul de fermentatie si castravetii se acresc mai repede. Daca folositi sare iodata, castravetii se vor inmuia. Pentru un gust deosebit puteti adauga si o lingurita de boabe de mustar.

Pofta buna!

 

Păreri despre reţetă

Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: