Mancaruri: Melanzane Parmigiana
Maxim 6049 kb
- 28 Sep 2017
- Vinete cu parmezan
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Melanzane Parmigiana", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 5%Calorii 92.2kcal
- 10%Grăsimi 6.2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 2%Carbohidraţi 4.7g
- 6%Fibre 1.6g
- 9%Zaharuri 4.7g
- 6%Proteine 4.9g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
5%
10%
2%
6%
CZE% Melanzane Parmigiana pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Melanzane Parmigiana pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Melanzane Parmigiana pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Vinet 1kg
Rosii pasate - 0.8kg
Parmezan - 0.1kg
Mozzarella - 0.25kg
Ulei de masline - 0.05
usturoi - 3 catei
Mod de preparare
Vinetele se spală bine, se zvântă cu un șervet de bucătărie și se taie longitudinal în felii cam de 3-4 mm grosime. Se presară feliile de vinete cu sare și se pun unele peste altele într-o sită, lăsându-se cel puțin 30 de minute (ideal o oră) să elimine din apă.
se zdrobește usturoiul. Pe foc mediu, se încinge o tigaie largă și încăpătoare și se adaugă cele 2 linguri de ulei de măsline, apoi usturoiul. Se presară un praf de sare și se călește ceapa pe foc mediu, amestecând frecvent, pănă începe să devină translucidă.
Se adaugă în tigaie roșiile tocate în cubulețe împreună cu sucul pe care l-au lăsat. Se reduce focul, se acoperă tigaia cu un capac și se fierbe cam 30 de minute, verificând din când în când să nu se deshidrateze sosul prea tare și (eventual) completând cu 2-3 linguri de apă fierbinte.
Între timp, vinetele trebuie să se fi umplut de broboane de lichid la suprafață. Se clătesc sub jet de apă rece, se presează cu delicatețe să se stoarcă puțin apoi se zvântă între șervete de hârtie absorbantă de bucătărie.
Se pregătește o tavă, așternându-se cu hârtie absorbantă. Se pune pe foc o tigaie și se încinge bine. Se adaugă uleiul vegetal. Se înfăinează feliile de vinete, se scutură bine de făina în exces și rând pe rând, fără a înghesui prea multe felii deodată în tigaie, se prăjesc vinetele cât să devină aurii pe ambele părți, apoi se scot în tava cu hârtie absorbantă, ca să se dreneze de uleiul de la suprafață.
Între timp, sosul de roșii ar trebui să fie gata. Se oprește focul, se adaugă busuiocul rupt în bucăți și se potrivește gustul de sărat și piperat.
Se pornește cuptorul și se fixează la 200 de grade celsius, apoi putem trece la asamblarea preparatului:
Într-o tavă adâncă, potrivită pentru cuptor – de ceramică, jena, de metal emailat etc – cu dimensiunile de aproximativ 18×28 cm, se pun 2-3 linguri bune din sosul de roșii și se întind cu dosul lingurii pe fundul tăvii.
Se continuă cu un strat de felii de vinete aranjate longitudinal în tavă, unele lângă celelalte, deasupra cărora vom apăsa ușor cu palmele.
Feliile de vinete se ung cu un strat subțire de sos de roșii și se presară cu parmezan ras.
Deasupra de parmezan se pune brânza care se topește, în cazul meu mozzarella tăiată felii subțiri, care, însă, poate fi adăugată și sub formă de cubulețe sau ruptă în bucăți, dacă folosiți mozzarella proaspătă, din cea umedă.
Se continuă în aceeași ordine până ce se epuizează ingredientele (mie mi-au rezultat 4 straturi de vinete cu straturile de brânzeturi dintre ele), presând ușor cu palmele după fiecare strat de vinete adăugat. În final, deasupra ultimului strat de vinete se distribuie tot sosul de roșii rămas, se continuă cu un ultim strat de mozzarella și vom încheia presărând cu parmezanul ras (deci vom inversa la acest ultim strat ordinea brânzeturilor).
Se coace tava pregătită așa cum arătat mai sus în cuptorul preîncins la 200 de grade Celsius timp de 30 de minute, timp în care brânza se va topi superb iar stratul superior se va rumeni. Cu tot mirosul superb, care ne va face efectiv să lăcrimăm de poftă, recomandarea mea este să așteptăm timp de 15 minute pentru ca mâncarea să se odihnească și să se răcească puțin, îi vom simți mai intens gustul și o vom putea porționa mai ușor.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!