Paine: Pâine pentru dieta ketogenica
Maxim 6049 kb
- 11 Dec 2013
- pâine din faina de in, susan si tarâte de psyllium
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Pâine pentru dieta ketogenica", din categoria "Paine", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 8%Calorii 168kcal
- 18%Grăsimi 11.1g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 111.8mg
- 2%Sodiu 36mg
- 4%Carbohidraţi 10.3g
- 31%Fibre 8.8g
- 0%Zaharuri 0g
- 6%Proteine 4.9g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
8%
18%
4%
6%
CZE% Pâine pentru dieta ketogenica pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Pâine pentru dieta ketogenica pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Pâine pentru dieta ketogenica pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Informaţii
Tarate psyillium - 65g
Seminte in - 50g
Seminte susan - 20g
Ou crud, integral - 150g/ 3 buc.
Otet - 5ml (o lingurita)
Unt 80% grasime - 25g (pt. Post 20 ml ulei)
Bicarbonat de sodiu - un vârf de cutit
Praf de copt - un sfert de plic
Apa - 300 ml
Descrierea producător
Se amesteca faina de in si cea de susan cu tarâtele de psyllium, impreuna cu un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si condimente dupa gust (eu folosesc chimion sau susan).
Separat se amesteca ouale cu apa, cu o lingurita de otet si cu untul topit. Pentru Post se inlocuieste untul cu 20 ml ulei, preferabil de masline sau cânepa.
Se incorporeaza partea lichida (apa, oua, ulei, otet) in partea uscata si se amesteca foarte repede, deoarece tarâtele de psyllium absorb lichidul extrem de rapid.
Daca se opteaza pentru pâine, atunci se toarna aluatul intr-o tava de rulada, cât mai rapid, pâna nu devine tare. Se netezeste cu o spatula uda. Se lasa sa se odihneasca in tava cam 15 min. dupa care se da la cuptor.
Daca se opteaza pentru chifle, atunci aluatul se lasa aproximativ 15 minute la odihnit, dupa care se iau portii cam cât o minge de ping-pong, cu o lingura uda si se formeaza sfere (cu palmele ude). Se aseaza pe o tava tapetata cu foaie de copt, la o distanta de cca 3cm unele de altele.
Indiferent de varianta, cuptorul se incinge in prealabil la aprox 180 grade Celsius, pâinea sau chiflele se tin cam 40 min. dupa care inca 20 de min. la 140 grade Celsius. Pâinea se scoate din forma inainte de a sta ultimele 20 de minute.
Dupa coacere, este neaparat nevoie ca pâinea/ chiflele sa fie lasate sa se raceasca câteva ore pe un gratar.
Păreri despre aliment
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!