Mancaruri: Pateu din linte si ciuperci
Maxim 6049 kb
- 11 Jul 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Pateu din linte si ciuperci
- Discuţie reteta Pateu din linte si ciuperci
- pateu, ciuperci, linte, aperitiv
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Pateu din linte si ciuperci", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 6%Calorii 126.6kcal
- 4%Grăsimi 2.4g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 0%Sodiu 2.1mg
- 8%Carbohidraţi 19.2g
- 3%Fibre 0.9g
- 2%Zaharuri 0.8g
- 9%Proteine 8.2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
6%
4%
8%
9%
CZE% Pateu din linte si ciuperci pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Pateu din linte si ciuperci pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Pateu din linte si ciuperci pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
• 1 cană linte • 4 căni apă • 1/4 kg ciuperci proaspete tăiate felii • 1 ceapă mare tăiată mărunt • 3-4 căţei de usturoi răzuit • 2 linguri ulei de măsline • 1 foaie de dafin • 1 linguriţă busuioc • 1 linguriţă măghiran • 1 linguriţă rozmarin • 1 linguriţă salvie pudră • 2 linguri sos de soia (opţional) • sare după gust
Mod de preparare
Se fierbe lintea în apă pentru aproximativ 40 de minute, se strecoară şi se lasă la o parte. în timp ce se fierbe lintea, separat, se călesc pentru 5 minute ceapa şi usturoiul în puţină apă şi cele două linguri de ulei.
Se adaugă ciupercile şi se fierb împreună încă 5 minute
Apoi se adaugă foaia de dafin şi restul condimentelor (şi puţină apă dacă mai este necesar) şi se mai lasă la fiert 10 minute. Se adaugă lintea şi sosul de soia şi se mai lasă să dea împreună câteva clocote, până când lichidul este absorbit şi compoziţia începe să aibă tendinţa de a se prinde.
Luăm compoziţia de pe foc, scoatem afară foaia de dafin şi trecem compoziţia prin blender până devine de consistenţa unei paste fine.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!