Mancaruri: Pilaf cu dovlecei a la buni
Maxim 6049 kb
- 16 May 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Pilaf cu dovlecei a la buni
- Discuţie reteta Pilaf cu dovlecei a la buni
- dovlecei, pilaf
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Pilaf cu dovlecei a la buni", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 6%Calorii 126.6kcal
- 12%Grăsimi 7.5g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 5%Carbohidraţi 13g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 2%Proteine 2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
6%
12%
5%
2%
CZE% Pilaf cu dovlecei a la buni pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Pilaf cu dovlecei a la buni pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Pilaf cu dovlecei a la buni pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- Dovlecei 500 g.
- Orez bob pufos pentru pilaf Deroni 200 g.
- Ceapa 125 g.
- Rosii 250 g.
- Ulei de floarea soarelui Floriol 100 ml.
- Marar verde 15 g.
- Apa cca. 700 ml.
Mod de preparare
- Dovleceii de curata si se taie cubulete.
- Ceapa curatata se toaca marunt.
- Rosiile se decojesc, se curata de samburi si se taie cubulete.
- Orezul se spala si se scurge bine de apa.
- Mararul verde se spala bine, se zvanta si se taie marunt.
- Intr-o tigaie se pune 1/3 din ulei in care se calesc putin dovleceii. Se adauga rosiile, se mai calesc putin, apoi se lasa deoparte.
- Intr-o alta tigaie se pune restul de ulei in care se caleste ceapa pana se inmoaie putin si apoi se adauga orezul . Se continua calirea cca. 20 de minute, adaugandu-se cate putina apa din cand in cand.
- Se amesteca cele doua compozitii, se adauga mararul verde tocat, restul de apa, sare si se introduce vasul in cuptorul incins pentru cca. 30 de minute.
- Daca se usuca prea tare si orezul nu este fiert, se mai ad auga putina apa fierbinte.
- Rezulta cca. 1400 g. preparat finit – pilaf cu dovlecei.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!