Forum Slăbuţe Cursuri pictura, desen, modelaj, istoria artei
Sunt ResposnabilTop SlăbuţeSusţine Slăbuţe!Sunt fan Slăbuţe!Slabute TV
Calorii

Mancaruri: Vinete umplute cu vita la cuptor

  • Vinete umplute cu vita la cuptor

Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Vinete umplute cu vita la cuptor", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.

Ştii codul de bare pentru acest produs? Clic pe imagine pentru a-l trimite.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Propune cod de bare

Valori Nutritive

  • *CZE%Valori pentru 100 g
  • 7%Calorii 148.7kcal
  • 17%Grăsimi 10.3g
  • -%Grăsimi saturate -g
  • Grăsimi polinesaturate -g
  • Grăsimi mononesaturate -g
  •  Colesterol -mg
  • -%Sodiu -mg
  • 3%Carbohidraţi 6.3g
  • -%Fibre -g
  • -%Zaharuri -g
  • 9%Proteine 7.7g
  • -Vitamine
  • -Minerale
  • -Altele
  • * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Slabute.ro
Distribuţie calorii pe nutrienţi
Distribuţie calorii pe grăsimi, proteine şi carbohidraţi.
- Proteine
- Grăsimi
- Carbohidraţi

NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.

CZE - Cantitatea Zilnica Estimata

Calorii 148.7
7%
Grasimi 10.3g
17%
Glucide 6.3g
3%
Proteine 7.7g
9%

CZE% Vinete umplute cu vita la cuptor pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.

CZE% Vinete umplute cu vita la cuptor pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.

Calorii:
7%
Grasimi:
17%
Glucide:
3%
Proteine:
9%

CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Vinete umplute cu vita la cuptor pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.

Ingrediente

2 vinete mari 

600 g carne tocata de vita

1 ceapa mare

3  -  4 graunti de usturoi

2 rosii mari sau 200 g rosii in conserva

1 ardei gras

2 linguri de ulei

Sare, piper, patrunjel

 

Mod de preparare

Se spala vinetele si se curata de coaja, alternativ. Se taie in doua pe lungime si se scufunda intr-un vas cu apa calda in care au fost dizolvate 3 - 4 linguri de sare, unde se tin aprox. 30 - 40 min. Se lasa la scurs intr-o sita.

Intre timp se toaca legumele, iar dupa aprox 30 - 40 min in care s-au scurs, vinetele se scobesc de miez cu ajutorul unei linguri si a unui cutit (miezul poate fi pastrat pentru alte mancaruri sau, in varianta vegetariana a acestui preparat, carnea poate fi inlocuita cu miezul vinetelor, eventual si putin orez).

Uleiul se pune intr-o tigaie in care se calesc vinetele pe ambele parti, dupa care se scot intr-o tava.

In aceeasi tigaie se caleste carnea, pana capata o culoare placuta. Se adauga ceapa si usturoiul, impreuna cu sarea si piperul si se calesc si acestea pana devin translucide. Se adauga ardeiul si, dupa 3  - 4 min, rosiile, urmand ca sosul sa fie astfel lasat pe foc pentru aprox. 20 min, pentru a se prepara carnea. Se amesteca periodic si, daca e nevoie, se mai adauga putina apa, dar la final sosul nu trebuie sa fie lichid. Se adauga patrunjelul ocat.

Se incinge cuptorul la 180g (treapta medie), vinetele se aseaza in tava si se umplu cu sosul pregatit anterior. In tava se adauga aprox 2 linguri sos tomat diluat cu apa.

Se lasa in cuptor pentru aprox 30 - 40 min.

 

Păreri despre reţetă

Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.

Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!


Top SlăbuţeFan Slăbuţe!Susţine Slăbuţe!Top SlăbuţeSlabute TV
Ultimele alimente
Ultimele articole
Ultimele păreri despre alimente

 Mesajele slăbuţelor
Se încarcă mesajele...
Poziţionare: