Mancaruri: Coque au vin
Maxim 6049 kb
- 14 Mar 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Coque au vin
- Discuţie reteta Coque au vin
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Coque au vin", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 12%Calorii 230kcal
- 25%Grăsimi 15.5g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 58.7mg
- -%Sodiu -mg
- 2%Carbohidraţi 4.1g
- 2%Fibre 0.6g
- 1%Zaharuri 0.3g
- 15%Proteine 13.2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
12%
25%
2%
15%
CZE% Coque au vin pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Coque au vin pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Coque au vin pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- carne de cocos (pulpe si piept) 1365g
- vin rosu sec 400ml
- cognac 60ml
- ciuperci intregi 320g
- ceapa 365g
- ulei de masline extravirgin 60ml
- unt 40g
- faina integrala 15g
- usturoi 14g
- tarhon uscat 1 lingurita
- cimbru uscat 1 lingurita
- sare, piper
Mod de preparare
Se sareaza si se pipereaza carnea de cocos.
Se incing 30 ml ulei intr-o tigaie si se rumenesc cepele (de marime cat mai mica curatate si pastrate intregi) pe toate partile.
Se adauga ciupercile si se calesc impreuna 5 minute.
Se scot cepele si ciupercile intr-un castron, se acopera si se tin la cald.
In aceeasi tigaie se adauga restul de ulei si se prajesc bucatile de carne (fara sa le inghesuim - pot fi rumenite si pe rand).
Dupa ce am rumenit toata carnea o punem la loc in tigaie, turnam deasupra cognacul si flambam carnea.
Cand se stinge flacara adaugam vinul, tarhonul cimbrul si usturoiul si lasam la foc mare pana da in clocot.
Cand a dat in clocot dam focul mic si lasam sa fiarba pana cand carnea devine moale (la mine a durat app. 1 ora).
Cand s-a facut carnea adaugam legumele si lasam sa fiarba impreuna inca 15 minute.
Intre timp frecam untul cu 1 lingura de faina.
(aici mai urma un pas de care eu am uitat: 100g de bacon se taiau fasii subtiri, se prajeau bine si apoi se adaugau in friptura)
Diluam untul si faina intr-un polonic de sos din tigaie si adaugam peste friptura.
Lasam sa mai clocoteasca 2-3 minute.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!