Mancaruri: Japoneze, AndraAle
Maxim 6049 kb
- 27 Jul 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Japoneze
- Discuţie reteta Japoneze, AndraAle
- japoneze
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Japoneze, AndraAle", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 17%Calorii 348kcal
- 13%Grăsimi 7.8g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol 16.8mg
- 2%Sodiu 46.2mg
- 25%Carbohidraţi 60.4g
- 1%Fibre 0.3g
- -%Zaharuri -g
- 11%Proteine 9.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
17%
13%
25%
11%
CZE% Japoneze, AndraAle pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Japoneze, AndraAle pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Japoneze, AndraAle pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- faina alba: 1000 gr
- unt: 100 gr
- lapte; 600 gr
- drojdie: 50 gr
- sare: 2 lingurite
- zahar: 2 lingurite
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu zaharul pana la lichefiere, se adauga 6-7 linguri de lapte cald si 2 linguri de faina. Se omogenizeaza si se lasa intr-un loc caldut, cateva minute, pana cand incepe drojdia sa actioneze (face basici). Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face loc la mijloc si se toarna maiaua (drojdia dospita). Se toarna restul de lapte caldut si se incepe framantatul. Dupa ce aluatul este omogen, se adauga untul topit, dar nu fierbinte, si se framanta pana la obtinerea unui aluat neted, nelipicios, care se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula fina de ulei, se acopera (cu folie alimentara sau cu un prosop de bucatarie) si se aseaza la crescut intr-un loc caldut, pana isi dubleaza volumul (cam 30 de minute).
Aluatul deja crescut se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei. Se imparte aluatul in bucati cat mai egale, aproximativ de dimensiunea unui ou mai mare si se lucreaza fiecare bucata in parte. Se aseaza toate intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca 20-30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se ung japonezele crescute cu ce prefera fiecare pentru finisat: galbenus de ou, ou batut, albus batut, lapte etc. Se pot presara si cu seminte. Se coc in cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 25 de minute.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!