Mancaruri: Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"
- 18 Dec 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Lasagne cu spanac si urda
- Discuţie reteta Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"
- spanac, urda, lasagna, lasagne
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Lasagne cu spanac si urda "Slabuta"", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.

Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 9%Calorii 179.4kcal
- 12%Grăsimi 7.3g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 5%Sodiu 121.5mg
- 7%Carbohidraţi 17.5g
- 6%Fibre 1.6g
- -%Zaharuri -g
- 13%Proteine 11.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
9%
12%
7%
13%
CZE% Lasagne cu spanac si urda "Slabuta" pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Lasagne cu spanac si urda "Slabuta" pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Lasagne cu spanac si urda "Slabuta" pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- faina de spelta - 85 gr
- foi de Lasagne din grau dur - 21 foi
- usturoi - 12 gr
- spanac, congelat, tocat sau frunze, nepreparat - 1000 gr
- ulei de masline extra virgin - 32.8 ml (2 linguri mari)
- ceapa - 130 gr
- mozzarella - 215 gr
- lapte semidegresat 1,5% grasime - 500 ml
- sare de/pentru masa - 2 gr
- unt 60% grasime - 85 gr
- urda - 725 gr
- condimente, oregano (sovarf) uscat - 3 gr
Mod de preparare
- Se pune o tigaie pe foc, se adauga uleiul de masline si ceapa si usturoiul tocat marunt, se calesc putin.
- Cand ceapa devine rumena, se adauga spanacul.
- Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce spanacul se decongeleaza tot.
- Se sareaza dupa gust.
- Separat se prepara sosul Bechamel (vezi: Sos Bechamel)
- Se ia o forma, se tapeteaza cu hartie de copt.
- Se aseaza primul strat de spanac, deasupra se pun foile de lasagne.
- Foile se ung cu sosul bechamel, se pune spanacul si urda, se niveleaza.
- Dupa fiecare strat presaram putina mozzarella razuita si oregano.
- Cand sunt asezate toate foile, tava se da la cuptor, primele 20 minute foc mare, iar apoi la foc mediu-mic 35 minute.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!