Mancaruri: Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)
Maxim 6049 kb
- 15 Jun 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)
- Discuţie reteta Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)
- desert, miere, prajitura
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes)", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 15%Calorii 306.8kcal
- 14%Grăsimi 8.7g
- 44%Grăsimi saturate 8.7g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 22%Carbohidraţi 53.1g
- 4%Fibre 1.2g
- 58%Zaharuri 29.2g
- 6%Proteine 4.9g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
15%
14%
22%
6%
CZE% Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes) pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes) pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Prajitura cu foi de miere Albinita (Mezes) pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Blat:
- 400 g faina
- 150 g miere
- 130 g zahar
- 50 g unt
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu sau amoniu
Crema:
- 500 ml lapte
- 100 g unt
- 70 g gris
- zeama si coaja de la o lamaie mare
- zahar vanilat bourbon
Gem de macese, caise, afine sau alt gem acrisor
Mod de preparare
intr-o oala medie se pun zaharul, mierea, 50g unt, oul, 50 ml lapte, bicarbonatul si se bate cu telul la foc mic pana incape sa fiarba in clocot si sa se umfle ca o spuma, dublandu-si volumul.
vasul se ia de pe foc si imediat se pune faina, amestecandu-se repede cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Se lasa sa se raceasca pana se poate lucra cu mana si se intinde 1/4 din coca cu putina faina pe o hartie de copt, se inteapa cu furculita si se coace cam 5 minute in cuptorul incins. Se fac in total 4 foi.
crema de gris: 500 ml lapte se pun la fiert cu un praf de sare si 70 g gris pana se ingroasa si se pune coaja rasa de lamaie i zaharul vanilat cand se stinge focul. Cand se raceste se adauga untul al temperatura camerei si zeama de lamaie dupa gust.
Se aseaza: foaie + 1/2 crema + foaie + gem + foaie + 1/2 crema + foaie
se lasa pana a doua zi la rece de preferinta cu un blat deasupra ca sa se preseze putin si se taie a doua zi cand devine moale.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!