Mancaruri: Supa libaneza de linte
Maxim 6049 kb
- 27 Feb 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Supa de linte
- Discuţie reteta Supa libaneza de linte
- supa, linte, supa libaneza
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Supa libaneza de linte", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 4%Calorii 82.3kcal
- 0%Grăsimi 0.3g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 6%Carbohidraţi 14.4g
- 1%Fibre 0.2g
- -%Zaharuri -g
- 7%Proteine 6.4g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
4%
0%
6%
7%
CZE% Supa libaneza de linte pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Supa libaneza de linte pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Supa libaneza de linte pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- linte rosie 500g
- 10 cesti de apa
- 4 cepe mici - medii 265g
- 1 capatana usturoi 50g
- 2 linguri cumin
- 1 lingura turmeric
- 2 linguri sare
- un praf piper
- lamaie pentru servit
Mod de preparare
Lintea se pune la fiert. Se lasaa flacara mare pana incepe sa fiarba, dupa care se reduce flacara la minim. Se spumeaza daca e nevoie.
Ceapa taiata marunt si usturoiul pisat se calesc in apa pana cand ceapa e fiarta (devine transparenta).
Se adauga cuminul, turmericul, sarea si piperul in linte.
Cand lintea are consistenta dorita - lintea se dezintegreaza si devine supa crema - se adauga ceapa si usturoiul si se mai fierb 5 - 10 min.
Pentru un aspect mai omogen poate fi data si prin blender.
Se serveste cu putina zeama de lamaie stoarsa in supa crema si lipie prajita.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!