Mancaruri: Supa de mazare
Maxim 6049 kb
- 13 Mar 2012Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Supa de mazare
- Discuţie reteta Supa de mazare
- mazare, supa, ciorba
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Supa de mazare", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 ml
- 2%Calorii 42kcal
- 1%Grăsimi 0.5g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 4%Carbohidraţi 9g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 3%Proteine 2.3g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
2%
1%
4%
3%
CZE% Supa de mazare pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Supa de mazare pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Supa de mazare pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- jumatate de kg. mazare proaspata pastai (sau 1 conserva de mazare de 400 de gr)
- 2,5 l apa
- 1 ceapa mica
- 1 legatura marar proaspat
- 2 morcovi
- sare , piper dupa gust.
- Pentru galuste: un ou, sare, faina, putina apa.
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se pune impreuna cu mazarea in putin ulei.
Se sareaza dupa gust. Cand ceapa devine moale, se stinge cu apa. Se pot adauga si morcovii la inceput dar atunci, supa va capata o culoare usor portocalie. Eu am preferat sa adaug morcovii curatati, spalati si taiati feliute subtiri, dupa ce am pus apa.
Se lasa la fiert, pana ce mazarea si morcovii sunt moi.
Dintr-un ou batut si amestecat cu 2-3 linguri de apa si putina sare, se face un aluat subtire, mai gros decat cel pentru clatite, adaugand faina treptat pana la obtinerea consistentei dorite. Se pune mararul taiat marunt. Se taie cu lingurita bucatele mici din aluat care se lasa sa se desprinda in supa care fierbe. Se mai lasa cateva minute pana se fierb galustele.
Supa nu trebuie sa fiarba exagerat de tare, pentru ca galustele sa nu se imprastie.
Putem inlocui galustele de faina cu paste fainoase pentru supa sau cu galuste de gris.
Tips: putem folosi si mazare din conserva dar atunci o adaugam cu tot cu zeama, dupa ce s-au fiert morcovii. Pentru gust mai putem adauga si jumatate de ardei gras rosu taiat cubulete mici.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!