Mancaruri: Tarta cu branza si prune a la sherpika
Maxim 6049 kb
- 16 Aug 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Tarta cu branza si prune
- Discuţie reteta Tarta cu branza si prune a la sherpika
- desert, branza, tarta, prune
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tarta cu branza si prune a la sherpika", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 10%Calorii 193kcal
- 12%Grăsimi 7.2g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- 1%Sodiu 25.1mg
- 10%Carbohidraţi 24.4g
- 3%Fibre 0.9g
- 16%Zaharuri 8g
- 10%Proteine 9g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
10%
12%
10%
10%
CZE% Tarta cu branza si prune a la sherpika pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Tarta cu branza si prune a la sherpika pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tarta cu branza si prune a la sherpika pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
Blat:
- 150g branza de vaci
- 4 linguri ulei din samburi de struguri
- 2ml extract de stevie indulcitor
- 60ml lapte 1.5% grasime Napolact
- 200g faina de ovaz
- 1 lingurita praf de copt
Crema:
- 3 oua
- 20g zahar brut
- 300g urda
- 40g gris
- 1.5ml stevie indulcitor
- 1 lingura esenta de vanilie
Pentru ornat
- 1kg prune
- 30g miere
- 10ml zeama de lamaie
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare
Pentru blat: se amesteca ingredientele si se framanta usor aluatul, nu foarte mult. Se intinde o foaie si se pune intr-o forma de tarta, astfel incat sa imbrace si peretii.
Pentru crema: Galbenusurile se freaca cu un varf de cutit de sare, zaharul, stevia, esenta de vanilie. Se adauga urda si grisul. Albusurile batute spuna cu un varf de cutit de sare se adauga aceste compozitii, inglobandu-se usor. Se toarna crema peste aluatul de tarta.
Pentru ornat: Se curata prunele de samburi si se pun intr-o cratita pe foc cu mierea si zeama de lamaie, fierbandu-se inabusit aproximativ 8 minute. Se scurg bine prunele, se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga peste crema. Sosul ramas se pune deoparte. Se presara peste prune scortisoara si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute. Se scoate, se lasa sa se raceasca, si se toarna deasupra din sosul pastrat de la prune.
Pofta buna!
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!