Mancaruri: Tocanita de vita cu legume a la Cristina
Maxim 6049 kb
- 19 Feb 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Tocanita de vita
- Discuţie reteta Tocanita de vita cu legume a la Cristina
- legume, vita, tocana, tocanita
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Tocanita de vita cu legume a la Cristina", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 3%Calorii 61.2kcal
- 2%Grăsimi 1.1g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 3%Carbohidraţi 6.3g
- 6%Fibre 1.8g
- 5%Zaharuri 2.6g
- 8%Proteine 6.6g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
3%
2%
3%
8%
CZE% Tocanita de vita cu legume a la Cristina pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Tocanita de vita cu legume a la Cristina pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Tocanita de vita cu legume a la Cristina pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- Ceapa verde, 36g
- Praz, 50g
- Dovleac, de vara, toate varietatile, gatit, fiert, scurs de apa, fara sare, 500g
- Ardei, dulce, rosu, proaspat, 149g
- Morcovi fierti, 250g
- Telina cruda, 400g
- Batata, cartof dulce, crud, nepreparat, 130g
- Fasole, pastai, verde, congelate, toate soiurile, negatite, 250g
- Carne slaba de vaca, 550g
- Pasta de dovlecel, Ulan, 100g
Pe langa asta am folosit drept condimente: cimbru, patrunjel proaspat si sare.
Mod de preparare
Preparare: Dovleceii trebuie sa fie in cubulete, ca si ardeii, morcovii, telina, si carnea (bucati cam cat unghia de la degetul mic).
Ceapa verde si prazul se taie in felii subtiri.
Carnea se pune la fiert cu sare impreuna cu morcovii, telina si prazul (ca la supa), Intre timp se pun celelalte legume cu patrunjel, sare si cimbru intr-o tigaie tip WOK cu capac, fara ulei. Vor fierbe in apa pe care o lasa.
Se amesteca in mod regulat.
Cand e gata carnea, apa se poate folosi la supa, dar legumele si carnea se pun peste celelalte legume. Se amesteca pasta de dovlecel. Puteti sa le tineti acum inca un pic pe foc pana se evapora apa -- fara capac deci -- sau luati toate legumele si carnea si le puneti la cuptor intr-un vas termorezistent la 150 grade. Eu l-am pus la cuptor vreun ceas.
Mi-au iesit 2 kg de tocanita, Am servit-o ca fel principal, in 8 portii de cate vreo 250 g
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!