Mancaruri: Ciulama de ciuperci, Cetateregala
Maxim 6049 kb
- 12 Dec 2010Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Ciulama de ciuperci
- Discuţie reteta Ciulama de ciuperci, Cetateregala
- ciuperci, ciulama
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Ciulama de ciuperci, Cetateregala", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 3%Calorii 51.2kcal
- 4%Grăsimi 2.4g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 3%Carbohidraţi 6.1g
- 4%Fibre 1g
- 2%Zaharuri 1g
- 3%Proteine 2.2g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
3%
4%
3%
3%
CZE% Ciulama de ciuperci, Cetateregala pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Ciulama de ciuperci, Cetateregala pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Ciulama de ciuperci, Cetateregala pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- ciuperci - 780 g
- ceapa - 150g
- secretul gustului de la Maggi - 8g
- ulei Floriol - 10ml
- usturoi - 5g
- faina de grau alba 30g
- smantana 12% 100ml
- smantana 10% 100ml
- piper - 0.2g
- busuioc - 0.2g
- patrunjel - 10g
- sare - 5g
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si se caleste in ulei.
Dupa ce ceapa a devenit sticloasa adaugam si ciupercutele pe care le acoperim lasand capacul putin deschis pentru a fierbe in suc propriu, iar cand acesta a scazut completam din nou cu apa sa fie bine acoperite.
Dupa ce am pus apa lasam oala fara capac si aducem la fierbere. Lasam sa fiarba incet cam 10 min pana mai scade putin din apa.
Intre timp amestecam cele 2 linguri de faina cu smantana si, cand zeama a mai scazut adaugam acest amestec. sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Dupa 5 minute punem usturoiul pisat impreuna cu patrunjelul taiat, amestecam si lasam cam 2 min si gata!
Se serveste cu mamaliguta, orez sau paste. Eu am servit-o cu paste integrale fusilli fierte.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!