Mancaruri: Peste la Kukta
Maxim 6049 kb
- 17 May 2011Păreri(voteaza, clic pe stelute pentru nota)
- Peste la Kukta
- Discuţie reteta Peste la Kukta
- peste
Dacă încă nu ştii cum se adaugă la meniu alimentul "Peste la Kukta", din categoria "Mancaruri", vezi noua secţiune ghid utilizare.
Împreună creăm un calculator nutriţional şi mai aproape de tine.
Daca nu ştii ce înseamnă cod de bare, citeşte mai multe aici.
Valori Nutritive
- *CZE%Valori pentru 100 g
- 9%Calorii 175kcal
- 18%Grăsimi 11g
- -%Grăsimi saturate -g
- Grăsimi polinesaturate -g
- Grăsimi mononesaturate -g
- Colesterol -mg
- -%Sodiu -mg
- 1%Carbohidraţi 2g
- -%Fibre -g
- -%Zaharuri -g
- 19%Proteine 17g
- -Vitamine
- -Minerale
- -Altele
- * Valori calculate pentru un necesar de 2000 kcal pe zi.
Distribuţie calorii pe nutrienţi
■ - Grăsimi
■ - Carbohidraţi
NOTĂ: Valorile nutriţionale pentru categoria mancăruri depind de tipul, sursa şi gramajul alimentelor, precum şi modul de preparare.
CZE - Cantitatea Zilnica Estimata
9%
18%
1%
19%
CZE% Peste la Kukta pentru a slăbi 0.5kg/săptămână.
Trebuie să fii inregistrat si conectat.
CZE% Peste la Kukta pentru slabit conform target stabilit.
Trebuie sa fii inregistrat si conectat.
CZE% - Cantitatea Zilnica Estimata la 100g de Peste la Kukta pentru o persoana cu greutatea de 70kg (adult) la un nivel de activitate fizica Normal si un necesar caloric de 2000 kcal/zi.
Ingrediente
- 1 kg de peste mic
- 2 cepe mari
- jumatate de litru de bulion
- 4 linguri de ulei
- 4-5 fire de cimbrisor
- 2 foi de dafin
- sare, piper dupa gust
Mod de preparare
Pestele se curata (fara cap), se spala, se condimenteaza.
Ceapa se taie inele. Se aseaza in oala in straturi: un strat de peste, unul de ceapa, unul de peste etc.
Printre straturi se pun foile de dafin si cimbrisorul.
La final se pune uleiul, bulionul si rosiile din conserva.
Se pune un capac sau folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mic, pt. cca 4-5 ore.
O data pe ora se verifica si se adauga apa daca nu mai are lichid.
Daca se face in cucta se face tot la foc mic dar dureaza aprox 2 ore jumatate si nu mai trebuie adaugata apa. Nu se amesteca sub nici o forma.
Este gata cand oasele pestelui se fierb atat de tare incat se topesc in gura. Se pot face cantitati mai mari care se pun in borcane si se sterilizeaza.
Se pastreaza foarte bine, ca si zacusca. Se poate consuma rece sau cald.
Păreri despre reţetă
Pentru a scrie o parere, voteaza alimentul si scrie parerea despre el in formularul de votare.Intră în comunitatea de slabute pentru a putea scrie o părere!